• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Şükrü Sözen: Yangında provokatörlere dikkat edelim

Şükrü Sözen: Yangında provokatörlere dikkat edelim
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı yazılı açıklamada , ''Manavgat bölgemiz, Türkiye’de yaşanmış tarihin en büyük yangın felaketlerinden birisiyle karşı karşıyadır.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya
- CHP'li Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangın bölgesinde kendini devlet görevlisi tanıtarak yollarda kimlik kontrolü yapan provokatörlere karşı herkesin uyanık olması gerektiğini bildirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı yazılı açıklamada , ''Manavgat bölgemiz, Türkiye’de yaşanmış tarihin en büyük yangın felaketlerinden birisiyle karşı karşıyadır.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-013.jpgACIMIZ ÇOK BÜYÜKTÜR
Yangın felaketine maruz kalan bölge halkımız, şu günlerde canını, malını, sevdiklerini, evini, hayvanını, yaşam alanlarını kurtarma mücadelesi vermektedir. Ancak bu zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin olduğunu görmek hepimizi üzmektedir. Bu şahıslar “kundakçı, şüpheli” yakalama teşebbüsüyle asılsız ihbarlardan yola çıkarak, sokaklarda kimlik kontrolü, yol kesme ve masum vatandaşları korkutacak derecede havaya ateş etme gibi eylemler gerçekleştirerek yaşadığımız bu süreci daha da zorlaştırmaktadır. Bu tarz hareketler, mevcut acımızı daha çok artırdığı gibi hiç kimseye de bir şey kazandırmaz.Bilindiği gibi hala tehlike geçmiş değildir.'' dedi.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-014.jpgToplumsal birlikteliğimizi üst ölçekte sergilememiz gereken bu zorlu dönemde, hepimizin duygularımıza sahip çıkıp, kontrollü olmamız gerekmenin altını çizen Şükrü Sözen şu bilgileri kaydetti.:'' Bizler iyi günde, kötü günde her zaman birlik ve beraberliğini korumuş olan sağduyulu, çağdaş Manavgat halkı olarak, bu süreçte de hep birlikte sakin kalarak, el ele vererek yaralarımızı sarmaya devam edelim. Hepimizin evi Manavgat Belediyesi’nin, Manavgat’ımızın yeniden ayağa kaldırılmasında, halkımızın yanında olarak, yaraları sarmak için mücadeleye devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerimle Manavgat halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.''

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-015.jpg

Başkan Şükrü Sözen: ''Manavgat'ta 8 köy tamamen yandı''

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, iki gün önce çıkan orman yangınında 8 köyün tamamen yandığını söyledi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yangında ormanlık alanlar ile köylede yanmış evleri, ahırda yanmış büyükbaş ve küçükbaş yanmış hayvan cesetlerini görünce gözyaşlarını tutamadı. Böylesi bir yangın felaketi ile ilk defa karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Sözen, '' 8 köyümüz tamamen yandı.Yüreklerimiz yandı. Halkımızla yek vücut olarak yangını söndürmede seferber olduk. Yanmış ormanlık alanlar ile yanan evlerden çıkan evlerinden çıkan dumanları görünce ayaklarımın bağı çözüldü. Güçlü görünsekte yangın sönmediği için moralimiz çok bozulmuştu. Bir yeri söndürüyoruz. Bu sefer başka bir yerden yangın çıktı haberi almamız bizi moralmen yıktı. '' dedi. 

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-017.jpg

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-018.jpg
manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-019.jpgYangında evleri yanan kardeşlerimizi  barınması için Çolaklı Öğrenci Yurdunu Na taşıdıklarını belirten Şükrü Sözen, '' Yangında evleri yanan kardeşlerimizi öğrenci yurdunda ağırlıyoruz. Günlük üç öğün sıcak yemek çıkarıyoruz. Tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yangın travmasını bir an önce atlatılması için psikolojik destek vereceğiz. Tek tesellimiz insan canı kaybı olmaması.'' ifadesinde bulundu.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-021.jpg

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-022.jpgÖte yandan  Şükrü  Sözen "Manavgat'a yardım kampanyası" adı altındaki sayfalardan yayınladıkları hesap numaralarıyla yardımsever vatandaşlarımızın iyi niyetlerinin suistimal ederek paralar toplayan İstanbul merkezli birden fazla sosyal medya sayfası bulunduğunu öğrenmiş bulunduklarını kaydetti. Sözen, şu sözleri kaydetti:''Manavgat Belediyemizin veya başka bir kurumun açtığı herhangi bir nakdi yardım kampanyasının bulunmadığını belirtir,bu tür duyurulara kesinlikle itibar edilmemesini önemle rica ederim.''

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-023.jpgmanavgat-belediye-baskani-sukru-sozen-027.jpg
manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-024.jpg

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.