• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Spor kompleksi başlıyor

Spor kompleksi başlıyor
'100. Yıl Spor Kompleksi ve Ticari Merkezi'nin sözleşmesi, ihaleyi alan firma yetkilileriyle Başkan Menderes Türel arasında imzalandı.

ANTALYA -Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 246 dönüm arsa karşılığı yaptıracağı '100. Yıl Spor Kompleksi ve Ticari Merkezi'nin sözleşmesi, ihaleyi alan firma yetkilileriyle Başkan Menderes Türel arasında imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tarihindeki en büyük proje olarak tanımlanan yatırım inşaatının iki ay sonra başlayacağı bildirildi. Spor ve kongre salonu, yüzme havuzu ve alışveriş merkezinden oluşacak kompleksin yaklaşık maliyeti 200 milyon Euro olacağı açıklandı.

 



Antalya'ya, 30 bin kişilik stat, 10 bin kişilik spor salonu ve kongre merkezi, 2 bin 500 kişilik olimpik yüzme havuzu ile yine 2 bin 500 kişilik ayrı bir spor salonu ile ticari merkezi alanını kapsayan ihalenin sözleşmesi Koçoğlu-Genyapı ortakları ile Belediye Başkanı Türel arasında imzalandı. Antalya'ya dünya standartlarında bir yapı kazandıracaklarını belirten Menderes Türel, "Bu gün yapılan sözleşmeyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tarihindeki en büyük projesini başlatmış bulunuyoruz. Yaklaşık 200 milyon Euro civarında toplam maliyetle yapılacak." diye konuştu. Tesisin yapılacağı alanla ilgili açılan davaların kaldırıldığını ifade eden Türel, Antalya'ya yapılan hizmetlerin yargı marifetiyle engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Her şeye rağmen çalışmaya ve projelere devam ettiklerini dile getiren Türel, önyargısı olmayan sivil toplum kuruluşlarının tepkisini de dikkate aldıklarını kaydetti.

 



Sözleşme imzalama töreninde hazır bulunan Koçoğlu Gurubu başkanı Şükrü Koçoğlu, mukavele imzalanmasından sonra inşaatın hemen başlamasının söz konusu olmadığına dikkat çekti. En az 2 ay uygulama projelerinin süreceğini ifade eden Koçoğlu, çok sıkı çalışacaklarını taahhüt etti. Öncelikle spor tesislerinin bitirileceğini bildiren Koçoğlu, ticaret ve alış veriş merkezinin toplumu çok ilgilendirmediği için daha sonraya kalabileceğine işaret etti. Kompleks bünyesinden bulunan alış veriş merkezi için Hollandalı bir firmayla görüştüklerini aktaran Koçoğlu, yabancı ortakla ilgili henüz bir netlik olmadığını belirtti. Sözleşme imzalama törenine, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ve ihale ortağı Genyapı Mühendislik Şirketi Başkanı Gültekin Gencer de katıldı.

 



İhale sözleşmesine göre, öncelikle 100. Yıl'da inşaatı yarım kalan yüzme havuzu ile Dilek Sabancı Spor Salonu, Zeytinköy'de bulunan arsaya yapılacak. Bu iki yapı iskan alır hale getirildikten sonra yarım kalan yüzme havuzu ve Dilek Sabancı Spor Salonu yıkılarak, yer teslimi yapılacak. Müteahhit firma 30 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik spor salonu inşaatına başlayacak. Tesisler, 18 ayda tamamlanacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.