• BIST 11007.37
  • Altın 5743.85
  • Dolar 42.5228
  • Euro 49.5529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 8 °C

Sokaktaki adamın derdi çözülmeli

İsmail Emen

Sokaktaki adamın kredi derdini çözmeyen seçimi alamaz
Global kriz bütün dünyada etkisini sürdürürken, bizde de önce bankalarda, sonra kredi daralmasının etkisiyle reel sektörde sıkıntılar son birkaç aydır hızını artırdı.
Kapasite kullanımındaki çok önemli düşüş de bunun göstergesi.
Fabrikalar ardı ardına kapanıyor.İşsizlik giderek artıyor.
İşinden olanların yanında birkaç aydır maaşını alamayan insanların sayısı anormal artıyor.
Bütün bu insanların vadesinde ödenemeyen kredi ve bireysel borçları artmaya ve fahiş temerrüt faizleri ile de çığ gibi büyümeye başladı. Bırakın kredi kartını, vadesinde ödenmeyen elektrik faturası bile 3 ayda katlanıp, avukat ücretleri ile daha da ödenemez boyutlara çıkıyor.
Sokaktaki adam dertli.
Çaresiz. Bakanlar çok önceden konuşmaya bu konuda düzenleme yapıldığını telaffuz etmeye başladılar ama bir türlü netice çıkmadı, çıkmıyor. Bankalar acımasızlıklarını sürdürüyorlar.
İcra dosyaları avukatları zengin etmeye devam ediyor.

En son duyduğumuz mecliste bu konuda bir yasa taslağı olduğu şeklinde. Mahiyeti nedir tam bilmiyoruz ama AKP hükümeti bu yasa değişikliğini bir an önce ve de seçimlerden önce çıkaramaz ise seçimlerde zorlanır.
Bunalan aile babası, geçim derdindeki sokaktaki adam hıncını seçimlerde derdine derman olamayan hükümetten çıkaracak.
Geçen gün arabamı beklerken otopark’da çalışan adam “ Bankanın avukatı 1500 TL.lik borcumu ödeyemez isem hapis cezası ile cezalandırılacağımı söylemiş.” Bana bu mümkün mü diye soruyordu.
Herkesin istediği bireysel borçlarda (kredi kartları ve krediler) bunalan insanları rahatlatacak bir konsolidasyon olanağı sağlamak.
Borcu düşük bir faizle yeniden yapılandırıp, biraz vade yapıp ödenebilir hale getirmek. Bu bankanında işine gelir, vatandaşa da nefes aldırır.
Her konuda hızlı kanun çıkaran AKP hükümetinin bu konudaki yavaşlığını anlamak mümkün değil.
Ancak aleyhlerine olacak haberleri olsun.

Bu yazı toplam 415 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.