• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sivas'tan Sudan ve Etiyopya'ya

Sivas'tan Sudan ve Etiyopya'ya
TUSKON'nun önderliğinde Afrika ülkelerine gezi düzenleyen Sivaslı işadamları, Sudan ve Etiyopya'da 14 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

SİVAS -Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON)'nun önderliğinde Afrika ülkelerine gezi düzenleyen Sivaslı işadamları, Sudan ve Etiyopya'da 14 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı. Yatırımın, inşaat ve gıda sektöründe olacağı açıklandı.

Üyesi olan firmaların dünya pazarına açılmasını sağlamak amacıyla geniş katılımlı organizasyonlar gerçekleştiren TUSKON, son olarak Türkiye - Avrasya Dış Ticaret Köprüsü toplantısını düzenlemişti. Bu toplantıya Konfederasyon üyesi Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD) üyesi şirket temsilcileri de katıldı. Bir grup Sivaslı işadamı, daha sonra Sudan ve Etiyopya'ya giderek burada iş görüşmelerinde bulundu. Belediye Başkanı Sami Aydın'ın da katıldığı iş gezisinde grup, cumhurbaşkanı ve bakanlar düzeyinde karşılandı.

 

Görüşmeler neticesinde Sudan ve Etiyopya ülkelerine toplam 14 milyon dolarlık yatırım yapma kararı alındı. Konuyla ilgili ASSİAD hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

Dernek Başkanı Hakkı Nazlı, dünya ekonomisinin yakından takip edilmesi amacıyla bugüne kadar çok sayıda ülkeye iş gezisi düzenlediklerini ifade etti. Son olarak Sudan ve Etiyopya ülkelerine gittiklerini belirten Nazlım, bu gezinin oldukçe verimli geçtiğini söyledi. Nazlım, "Dernek olarak dünyadaki ekonomik gelişmelerden Sivaslı işadamlarını haberdar etmek istiyoruz. Bu amaçla ülkeler arası işadamlarını ortak paydada buluşturarak köprü oluyoruz" diye konuştu.

 

Sudan ve Etiyopya ülkelerinde yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgi veren Hesaş Helva Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakoç da, yatırımın inşaat ve gıda sektörlerinde olacağını kaydetti. Öncelikle 2 milyon dolar sermayeli bir şirket kuracaklarını belirten Karakoç, bu ülkelerde üretilen ürünleri bu şirket kanalıyla Avrupa ülkelerine pazarlayacaklarını anlattı. İnşaat alanında ise alışveriş merkezi yapmayı palanladıklarını anlatan Karakoç, "Bu amaçla teklif edilen 14 milyon dolarlık yatırım için ilgili firmalarla konsorsium oluşturma kararı aldık. En kısa zamanda bir şirket kurarak büyük bir alışveriş merkezi yapmak için harekete geçeceğiz" dedi.

 

Basın toplantısında hazır bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da Sudan ve Etiyopya'da sayısız iş alanları olduğunu söyledi. Türk işadamlarının yabancı ülkelerde yatırım yapmasının kayıp gibi görüldüğünü ifade eden Aydın şunları söyledi:

 

"Dünya genelinde sabit ticaret dönemi artık bitti. Büyümek istiyorsanız dünya pazarına açılmanız gerekir. Tür işadamlarının yabancı ülkelerde yatırım yapmasını teşvik etmek yadırganmamalı. İşadamlarımızın ülkemiz dışında yatırım yapması kayıp değil kazançtır."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.