• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 21 °C

Side'de Begonvil dikme Belediye Meclis kararı ile zorunlu oldu

Side'de Begonvil dikme Belediye Meclis kararı ile zorunlu oldu
Manavgat  Belediyesi’ 2021 yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda Side Antik Kenti’ndeki tüm  evlere begonvil dikme zorunluluğu getirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'ya gelen turistin üçte birini ağırlayan Side-Manavgat destinasyonu 2021 yılı turizm sezonunda turistleri yeni yüzü ile karşılayacak. Manavgat  Belediyesi’ 2021 yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda Side Antik Kenti’ndeki tüm  evlere begonvil dikme zorunluluğu getirildi.

side-begonvil.jpg

side-begonvil-001.jpgAntalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Antik Side’deki tarihi kentsel dokuyu yeniden canlandırma çalışmaları büyüyerek devam ettiğini söyledi.  Manavgat Belediyesi’nin Side Kentsel Tasarım Projeleri ve Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarıyla hayata geçirilen “Side'nin Gülen Yüzü'nün ” gün yüzüne çıkarma  çalışmalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Manavgat Belediyesi’nin 2021 yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda Side’nin tarihi kentsel dokusunu korumak ve yerli ve yabancı konukların doğa ile etkileşimini artırmak amacıyla bütün evlere begonvil dikme zorunluluğu getirildi.

sidede-begonvil-001.jpg
sidede-begonvil.jpg

“Bengovil ''kararı, Side Ek Hizmet Binası’nda yapılan Meclis Toplantısı’nda gündemin 7.Maddesinde görüşmeye açıldı. Meclis Toplantısında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side’deki dönüşümün Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğunu dile getirerek, çalışmalarda ödüllere layık görülen çok büyük aşama kaydettiklerini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “Bildiğiniz gibi Sidemizde dönüşüm çalışmalarımız bir süredir devam ediyor ve çok olumlu yorumlar alıyoruz. Hatırlamaktan gurur duyuyorum. Türkiye'nin en prestijli ödülü olan “Tarihi Kentler Birliği’nin Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”nü aldık. Bunun dışında başka ödüller de aldık. Amacımız Side’nin tarihi dokusunu koruyup, yeniden canlandırmak.

side-begonvil-002.jpg

side-begonvil-003.jpg

Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarımızla, tarihi eserlerin üzerindeki zamanında yapılmış izinsiz yapıları yıkıyoruz, altından çıkan tarihi eserlerin üzerini camla kaplıyor ve izlenmeye açıyoruz. Yıkılan yapının yerine ise Side’nin geleneksel evlerini yeniden yaptırıyoruz. Bu çok büyük ve önemli bir çalışma.  Side’de eskiden cumbalı, kiremit çatılı evler vardı ve hepsinin önünde begonvillerle bezenmiş bir görünümdeydi.Çok güzel bir ambiyansı vardı. Ancak bu ambiance zaman içinde kaybolmuş. Şimdi ekiplerimiz bu ambiyansı yeniden oluşturmaya çalışıyor.  Belediyemizce caddeler nezdinde çalışmalar yapıldı. Begonvillerle bezenmiş evleri tekrar Side’ye kazandırmak istiyoruz. Arkadaşlarımız bunların renklerini de belirleyecek şekilde planlama yaptı. Side’nin yenilenmesi sürecinde meclis kararı alarak begonvil ekimini zorunlu hale getireceğiz. Herkese begonvili binaların ön cephelerine ettireceğiz. Sert zemin olan yerlerde ise saksılara ekerek begonvili kentle bütünleştireceğiz. Balkonlarda küçük saksılarla mevsimlik çiçeklerin ekimini de mecbur tutacağız. Geleneksel keyifli binalarımızı renklendirmiş olacağız. Bu turizme de artı değer sağlayacak” dedi.
Begonvil kararını olumlu bulan tüm meclis üyeleri, gündemin 7. Maddesine oy birliği ile onay verdi.

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.