• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Side esnafı, Alman turist gelmesine odaklandı

Side esnafı, Alman turist gelmesine odaklandı
2,5 aydır dükkanları kapalı olan turizmci esnafı '' dükkan kirasını nasıl öderim'' ve vergilerimi, elektrik, su ve banka kredi taksitlerimi nasıl öderim diye kara kara düşünüyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - Her yıl turizm sezonu öncesi Antalya Side'de ''turistin rahatsız edilmemesi, '' laf atılmaması, '' fahiş fiyattan mal satılmaması, '' etiketsiz ürün satılmaması'', '' turisti zorla dükkan içine çekilmemesi' konularını gündemdeyken 2020 turizm sezonunun tek bir gündemi var ''acaba bu sezon turist gelecek mi var?''
Yeni tip Karona virüsü(Covıd 19 )korunma tedbirleri kapsamında 20 Mart'ta turistlerin ülkelerine dönmesiyle 2,5 aydır dükkanları kapalı olan turizmci esnafı '' dükkan kirasını nasıl öderim'' ve vergilerimi, elektrik, su ve banka kredi taksitlerimi nasıl öderim diye kara kara düşünüyor.
side-esnafi,-alman.jpgAntalya Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, 2,5 aydıtr dükkanları kapalı olan esnafın zor durumda olduğunu sezonun 15 Haziran içinde hareketlenmesini umduklarını söyledi. Side turizminin can damarını başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turist oluşturduğunun altını çizen Ergen, '' Geçmiş yıllarda Side'de esnaf kardeşlerimizle ortak gündemimiz '' turistle alışverişte güven oluşturmaydı.
side-esnafi,-alman-001.jpgside-esnafi,-alman-002.jpgBu bağlamda başta kuyumculuk sektöründe tıpki Singapur'da olduğu gibi ''üründe uluslaarası sertifikasyon '' sistemini getirmiştik. Bir Alman ve İngiliz turist Side'de bir altın takısı aldığında ürünün değerinin koruma ve bir sorun çıktığında geri alınmasına yönelik sertifikamız vardı. Bu alış verişte esnaf ile turist arasında karşılıklı güven duygusunu pekiştirmekti. Bunuda başardık. Özellikle hanutçulukla ve turistlere fahiş fiyattan ürün satımı konusunda sert yaptırımlarımız oldu. Bu yıl ise Covıd 19 nedeniyle tek bir gündemimiz var oda;yterki turist gelsin. Side turizminin can damarını Alman turistler oluşturuyor.
side-esnafi,-alman-003.jpg
side-esnafi,-alman-004.jpgAlmanya Covıd 19 tedbirlerinde 5 Hazirandan itibaren kamusal alanda 10 kişiyi geçmemek üzere sokağa çıkmada esneme yaptı. Umarım diplomatik temaslarla Almanlar tatil yapmada 31 ülkenin dışındada Türkiye'yi eklerler. '' diye konuştu.

Bu haber toplam 2517 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.