• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Seyahat sektörünün yükselen yıldızı Helal Turizm

Seyahat sektörünün yükselen yıldızı Helal Turizm
The New York Times Gazetesi'nden Debra Kamin'in kaleme kaldığı makalede gün geçtikçe büyüyen helal turizm mercek altına alındı.

NEWYORK, Müslümanlar artık küresel seyahat pazarının en hızlı büyüyen bölümlerinden birini oluşturuyor. Oteller ve tur operatörleri de buna karşılık olarak müşterilerinin dini ihtiyaçlarını daha fazla karşılamaya çalışıyor.

The New York Times Gazetesi'nden Debra Kamin'in kaleme kaldığı makalede gün geçtikçe büyüyen helal turizm mercek altına alındı.

helal-turizm-008.jpgPazarın en hızlı büyüyen segmenti olan Helal turizm için  için oteller menüsünde domuz eti yer almayan akşam yemekleri, alkolsüz uçuş menüleri,kadın ve erkek için ayrı yüzme havuzları oluşturuyor. Müslüman ziyaretçiler için programlara 5 vakit namaz molaları ekleniyor.

EKONOMİYE KATKISI 300 MİLYAR DOLARA YÜKSELECEK

2016'dan bu yana, Müslüman gezginlerin sayısı yaklaşık yüzde 30 büyüdü. Yapılan son araştırmalar önümüzdeki on yılda helal sektörünün küresel ekonomiye olan katkısının artacağı ve 180 milyar dolardan 300 milyar dolara yükseleceğini gösteriyor. 

YEMEK BULMAKTA ZORLANINCA BLOG YAZMAYA BAŞLADI

Londra'da yaşayan Soumaya Hamdi, 2015 yılında 4 aylık bebeği ile Singapur, Malezya, Güney Kore ve Japonya'yı kapsayacak bir seyahat programı hazırladı. Gezi programları heyecan verici olsa da Hamdi ve kocası helal sertifikalı yiyecekleri arayıp bulmakta büyük zorluk çektiler. Bunun üzerine Hamdi Müslüman dostu restoranların yanı sıra, özellikle küçük bir bebeği olan aileler için kolaylık sağlayacak dua yerleri hakkında blog yazmaya başladı. Hamdi'nin bloğu zamanla Müslüman gezginler için ipuçları, öneriler sunan çevrimiçi bir platform olan Helal Seyahat Rehberine dönüştü .

helal-turizm.JPG

MÜSLÜMANLARIN TATİL PLANLARI DEĞİŞTİ

Helal tatil arama motoru olan HalalBooking.com baş pazarlama sorumlusu Ufuk Secgin, "Avrupa'da şu an Müslüman toplulukları üçüncü veya dördüncü kuşakta, hepsi eğitimli ve iyi maaşları var. İlk jenerasyonda tatil fikri ülkelerine gidip ailelerini ziyaret etmekken bu artık değişti" diye konuştu.
 

156 MİLYON MÜSLÜMAN GEZGİN İÇİN ANLAŞTILAR

Bu Ekim ayında düzenlenen ITB Asia'da düzenlenen seyehat fuarında iki helal seyahat otoritesi olan Crescent Rating ve Helal Trip ortaklıkta anlaştılar ve şu an ile 2020 arasında seyahat rezervasyonu yapacak tahmini 156 milyon Müslüman'ı hedef alan özel paneller ve sergiler sundular.

Kaynak: The New York Times
Bu haber toplam 1976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.