Doğal Yaşam Parkı yeni üyeleriyle şenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, yaz döneminin gelmesiyle birlikte yeni üyelerine kavuştu. Turako kuşundan zebraya, midilliden alageyiğe kadar birçok türün dünyaya gelen sevimli yavruları, parkın neşe kaynağı oldu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda bugünlerde tatlı bir telaş ve doğum bereketi yaşanıyor. 118 türde bin 500’ün üzerinde hayvana ev sahipliği yapan parkta, yaz döneminin gelişiyle birlikte peş peşe yeni doğumlar gerçekleşti. Geniş doğal yaşam alanlarıyla dikkat çeken merkezde; turako kuşları, ara ve jako papağanları, zebra, midilli, ala ve benekli geyikler yavrularını dünyaya getirdi. Seyrine doyum olmayan sevimli yavrular, şimdiden ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Özel Tür "Turako" İlk Kez Yavruladı

Geçtiğimiz yıl yasa dışı ticaret sırasında el konularak Doğal Yaşam Parkı’na emanet edilen, Afrika kıtasına özgü nadir bir tür olan Turako kuşundan iki yeni yavru dünyaya geldi. Parkın en hassas üyelerinden olan Turako ailesinin büyümesi, yetkililer tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Yeni Doğan Yavrular Özenle Korunuyor

Yeni doğan üyelerin sağlık durumlarının son derece iyi olduğunu belirten Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun, şunları söyledi:

"Yeni doğumların olması, parkımızdaki hayvan refahının ne kadar iyi olduğunun en net göstergesidir. Hayvan popülasyonunun artması bizleri çok sevindiriyor. Misafirlerimizin en çok ilgi gösterdiği zebralarımız, midilli ailemiz, ala ve benekli geyiklerimiz yeni yavrularını dünyaya getirdi. Tüm yavrularımız veteriner hekimlerimiz ve bakıcılarımızın gözetiminde özenle bakılıyor."

Sağlıklı bir şekilde büyüyen sevimli yavrular, Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda ziyaretçilerini bekliyor.

Manşetler

Dünyanın en işlek havalimanı yine Atlanta
Xanthos, UNESCO Listesi'nde 38 yılı geride bıraktı
Dubai yakınını davet edene 3 bin dirhem teşvik veriyor
IATA, Dünya Yolcu ve Finans Sempozyumu Makao'da
Rönesans ressamı Antonello da Messina'nın- dört eseri çalındı
Başkent Coffee Festival’de üç gün kahve kokacak
Bin yıllık miras: Özbekistan’ın ipek başkenti Margilan
Bodrum otellerinin doluluk oranı %85'e ulaştı.
Barışın 3 bin yıllık mesajı Hattuşa’dan çıktı!
Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir