• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Seferihisar’da turizm esnafına model olacak eğitim başlıyor

Seferihisar’da turizm esnafına model olacak eğitim başlıyor
Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye başkenti unvanıyla dünya markasına dönüşen Seferihisar’da, turizm esnafının da model olacağı bir eğitim programına başlıyor.

SEFERİHİSAR- Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye başkenti unvanıyla dünya markasına dönüşen Seferihisar’da, turizm esnafının da model olacağı bir eğitim programına başlıyor.

Seferihisar Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle Seferihisar’da faaliyet gösteren konaklama tesislerinin “yapısal ve yönetsel yetkinliklerini arttırmak” hedefiyle eğitim programı düzenlenecek. 

seferihisar.jpg

Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından başlatılan ve Seferihisar Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşecek projede amaç Seferihisar’da bulunan turizm işletmelerinin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda hizmet kalitelerini ve yönetsel yetkinliklerini arttırmak.

20 ayrı başlık altında eğitimler düzenlenecek

Seferihisar’da faaliyet gösteren konaklama tesisleri ve turizm işletmelerinin sürdürülebilirlikleri ve hizmet kapasitelerini arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalar için Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Seferihisar Belediyesi olarak tüm desteklerini vereceklerini belirtti.

Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda kurumsal bir model oluşturularak işletmelere mentörlük ve yol haritası çıkarılması hizmetleri sağlanacak.

İşletmelerin piyasa rekabet şartlarına dayanıklılıkları artacak

İzmir Kalkınma Ajansı’nın başlattığı Özel Sektörün Kurumsal Kapasitesinin ve Rekabet Edebilirliğinin Güçlendirilmesi Mali Destek Programına yapılan, Yol Haritaları Bileşeninde 10, Küçük Ölçekli Altyapı Bileşeninde 7 olmak üzere toplam 17 proje başvurusundan 9’u başarılı bulunan projelerden biri de “Seferihisar’da faaliyet gösteren konaklama tesisleri ve turizm işletmelerinin sürdürülebilirlikleri ve hizmet kapasitelerini arttırılması” oldu.

 Projelere yaklaşık 4 Milyon TL kaynak sağlanması öngörülüyor

İZKA 2014-2023 İzmir Bölge Planı’nda belirtildiği üzere İzmir için belirlenmiş gelişme eksenlerinden biri olarak belirlenen Sürdürülebilir Üretim ve Hizmet Sunumu ekseni kapsamında Ekoturizm ele alınmış ve Seferihisar’da yerel kalkınmanın Ekoturizm ile sağlanacağı belirtilmiştir. Bu kapsamda yapılacak etkinlikler Seferihisar Belediyesi’nin de destekleri ile işletmelerle buluşacak.

Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.