• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 25 °C

Seferihisar’a çok amaçlı yaşam alanı Orhanlı Sosyal Tesisi

Seferihisar’a çok amaçlı yaşam alanı Orhanlı Sosyal Tesisi
Seferihisar Belediyesi tarafından Orhanlı’da inşa edilen çok amaçlı sosyal tesis, hizmete açıldı.

SEFERİHİSAR - Seferihisar Belediyesi tarafından Orhanlı’da inşa edilen çok amaçlı sosyal tesis, hizmete açıldı. Yaratıcı yazarlık, satranç, yapay zeka, işaret dili, ziraat eğitimi gibi kursların verileceği tesiste, yaşlı bakım ünitesi, kadın üreticiler için yerel ürün stantları da kurulacak.

Seferihisar Belediyesi, ilçe genelindeki tesis açılışlarına ara vermeden devam ediyor. Orhanlı Sosyal Tesisi’nin açılışına Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılışta çocuklar atölye çalışmalarında birbirinden yaratıcı çalışmalar yaptı.

orhanli-sosyal-tesisi.jpgTESİSTE YOK YOK

Orhanlı halkının büyük ilgi gösterdiği tesiste, yaratıcı yazarlık, satranç, briç, domino, yapay zeka, işaret dili, ziraat eğitimi gibi kursların verileceği tesiste, yaşlı bakım ünitesi, kadın üreticiler için yerel ürün stantları da kurulacak. Düğün, nişan gibi organizasyonların da yapılacağı tesisin çay ocağını, ihtiyaç sahibi kadınlar dönüşümlü olarak işletecek.

orhanli-sosyal-tesisi-001.jpg“BU TESİS BİR YAŞAM ALANI”

Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Orhanlı gibi köylerdeki üretim gücünün kentten köylere göçün önünü açtığını vurgulayarak; "Bakın artık büyükşehirlerde yaşanamıyor. Kalabalık, hava kirli, her yer beton, ne yediğin ne içtiğin sağlıklı. Böyle olunca da insanlar kendilerine kaçış noktaları arıyor. Orhanlı Köyü işte bu insanlar için cennetten bir köşe. Kentten köye göç ile, kırsal ekonomi canlanıyor, yerel kültür yaşatılıyor, tarımsal üretim artıyor, kısacası doğa ile insan bir bütün oluyor. İşte bu yüzden burası bir yaşam alanı. Burası Orhanlıyı yaşatan insanların buluşma alanı olacak. Ve Orhanlı’ya çok yakışacak” diye konuştu.

orhanli-sosyal-tesisi-002.jpg“KADINLAR BURADA BULUŞACAK”

Geçen hafta 50 yaş üstü vatandaşlar için Seferiçınar Yaş Alma Merkezi ile Seferihisar Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yaşam Merkezi’ni hizmete açtıklarını belirten Yetişkin, “Bu merkezde yaz düğünleri yapılacak, yapay zekadan işaret dili eğitimine kadar birçok farklı alanda atölyeler düzenlenecek. Gençler burada öğrenecek, kadınlar burada buluşacak. Tam anlamıyla bir yaşam alanı olacak. Orhanlı Kültür ve Sosyal Yaşam Alanı tüm Orhanlı halkına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“HAYALİMDEKİ KÖY BURASI”

Çiftçinin ürettiği ürünlerden para kazanamadığı için köyden kentte göçler olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Hayalimdeki köy Seferihisar’daki Orhanlı köyü gibi bir köydü. Burada üretim var. İsmail Başkanımızın dediği gibi sizler sayesinde kentten köye göçler olması çok kıymetli. Benim köyüm dahil olmak üzere pek çok yerde durum tam tersi. Sizler Türkiye’ye örnek oluyorsunuz. Sizlerin desteğiyle tarımı tersine çevireceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.