• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Seçim sonuçlarına ünlü isimlere ne oldu?

Seçim sonuçlarına ünlü isimlere ne oldu?
Milletvekili seçimlerine katılan ünlü isimlerin bazıları sevinirken bazıları büyük hayal kırıklığı yaşadı.

İSTANBUL- Milletvekili seçimlerine katılan ünlü isimlerin bazıları sevinirken bazıları büyük hayal kırıklığı yaşadı. Türkiye dün kritik seçimde sandık başına giderken büyük umutlarla milletvekili adayı gösterilen bazı ünlü isimler Meclis'e giremeyerek partilerini ve sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı. Bu kapsamda zirvede 4 "ünlü adayı" seçilemeyen TİP var. TİP'i 3 adayla İYİ Parti takip ediyor.

secim-.jpgSeçimin kazanan ve kaybeden ünlü isimleri şöyle:

KAYBEDENLER

Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olan sunucu ve gazeteci İrfan Değirmenci seçimin kaybeden ismi oldu.
Yine İyi Parti Hatay milletvekili adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan da vekilliği kaybeden isimler arasında yer aldı. Türkiye İşçi Partisi Muğla milletvekili adayı olan ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ da kaybeden adaylar arasında yer aldı.
Yeniden Refah Partisi İstanbul milletvekili adayı olan şarkıcı Davut Güloğlu da yeterli oya ulaşamayan isimlerden oldu. Şarkıcı Davut Güloğlu ise Yeniden Refah Partisi İstanbul 1’inci bölge 2. sıradan aday gösterilmişti.
İyi Parti Elazığ milletvekili adayı Faik Öztürk de meclise giremeyen bir isim olurken, Türkiye İşçi Partisi milletvekili olan oyuncu Barış Atay bu seçimlerin kaybeden ismi olarak meclise giremedi.
Oyuncu Kerem Fırtına da Yeşil Sol Parti (YSP) İstanbul 3. bölge 6. sıradan aday gösterilmişti. Kerem Fırtına da İstanbul’dan meclise giremeyen ünlü isim oldu.
AKP Antalya yedinci sıra adayı eski hakem Kuddusi Müftüoğlu da kazanamayan isim oldu.
Oyuncu Özlem Balcı da MHP Muğla adayı olmuştu ama o da seçimlerde kazanamadı. Seksenler' dizisinde canlandırdığı 'Yıldız' karakteriyle tanınan Özlem Balcı, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 28. Dönem Muğla 1'inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.
Başka bir oyuncu Serhat Özcan da Türkiye İşçi Partisi Balıkesir 1'inci sıradan aday gösterilmişti, ancak seçilemedi.
Yönetmen ve senarist Onur Aydın, CHP İstanbul 2'nci bölge 11'inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. CHP, 2'inci bölgeden 8 milletvekili çıkardı ve Onur Aydın TBMM'ye giremedi.
Oyuncu İlyas Salman ise Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul'dan aday olmuştu. TKP, İstanbul'dan milletvekili çıkaramadı.

KAZANANLAR

Ünlü isimlerden bazıları ise meclise ‘merhaba’ demeyi başardı. Eski futbolcu Ünal Karaman Konya İyi Parti milletvekili olarak meclise girerken, eski futbolcu ve AKP milletvekili olan Alpay Özalan bu dönemde de AKP İzmir milletvekili olarak görev yapacak.
Payitaht Abdülhamid dizisinin ünlü oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu da Manisa’dan AKP milletvekili olarak meclise girmeye hak kazanan ünlü isim olurken, müzisyen Yücel Arzen de AKP İstanbul milletvekili seçildi. AK Parti'de müzisyen Yücel Arzen, İstanbul 3. Bölge 14. sıradan aday olmuştu.
Eski Türkiye güzeli ve manken Seda Sarıbas Aydın’dan 2'nci sıradan AKP milletvekili olarak meclise girdi.

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.