• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Schwabach'ta Kemer gecesi

Schwabach'ta Kemer gecesi
Kemer ile Schwabach arasındaki 10. kardeşlik yılı pastası kesildi. Türk müziği dinlendi ve Türk mutfağı örnekleriyle Kemer gecesi yaşandı.

Halil Öncü


SCHWABACH- Kemer Belediyesi'nin kardeş şehir Schwabach ziyaretinde Keme gecesi yaşandı, Emniyet müdürlüğünde güvenilk sisttemleri hakkında bilgi alındı.
Kemer ile Schwabach arasındaki 10. kardeşlik yılı etkinlikleri nedeniyle Schwabach Komitesi tarafından Casa Fantana Restaurant’ta bir akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe Nürnberg Başkonsolosu Mehmet Selim Kartal, Schwabach Büyükşehir Belediye Başkanı Hartvig Reiman, Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Kemer İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz, Kardeş şehir komite başkanı Ayşe Bıyık,Nürnberg-Antalya Kardeş şehir Komite Başkanı İsmail Baloğlu ile Kemer heyeti ve Schwabah halkı katıldı.



Açılış konuşmasını yapan Ayşe Bıyık’ın ardından, Schwabach Karnaval grubu Brezilya sambası eşliğinde muhteşem bir gösteri yaptı. Schwabach Belediye Başkanı Hartvig Reiman ise yaptığı konuşmasında, yine Türkçe olarak hoş geldiniz derken misafirlerin tatlı anılar ile Kemer’e döneceklerini umduğunu söyleyerek 10.yılın daha uzun yıllar süreceğini söyledi. Reiman görev süresinin mart ayında dolacağını ancak, Kemer ile olan dostluğun ve kardeşliğin ebedi olarak devam edeceğini de ifade etti.




PROTOKOL BULUŞTU
Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise yaptığı konuşmasında, gece için teşekkürlerini iletirken, Belediye Binasında oluşturulan 10 yılın anılarının yaşandığı Kemer-Schwabach sergisinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Şeker, “10 yıllık anıları tekrar yaşadım. 17 Mayıs’ta bu etkinliklerin devamında sizleri Kemer’e bekliyoruz. Tekrar Kemer’de buluşup, beraber olmak dileklerimle, bu kardeşliliğin oluşmasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. “ dedi.

Kaymakam Seddar Yavuz ise yaptığı konuşmasında, Türklerin Almanlar ile eskilere dayanan çok iyi dostluklarının olduğunu ifade ederek, “Bu ilişkiler birbirimiz tanımak için bir fırsattır. Bu ilişkilerin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Önyargılardan uzak, birebirimizi tanıyarak dünya barışına katkıda bulunulduğumuza inanıyorum.“dedi.




10. YIL PASTASI KESİLDİ
Nürnberg Başkonsolosu Mehmet Selim Kartal ise kürsüde önce Schwabach’lılara “Bu kardeşlikten memnun musunuz? “diye sordu. Büyük alkış sonrası aynı soruyu Kemer heyetine soran Kartal aynı alkışı duyunca, “ Yaşasın Kemer-Schwabach dostluğu ve kardeşliği” dedi.

Konuşmaların ardından Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile Schwabach Büyükşehir Belediye Başkanı Hartvig Reimana Komite Başkanı Ayşe Bıyık tarafından altın kalp plaket takdim edildi. Yine iki başkan ile Nürnberg Başkonsolsu Mehmet Selim Kartal, Kaymakam Seddar Yavuz, İlçe emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz, geceye özel olarak hazırlanan ve üzerinde Türk ve Alman bayraklarının yer aldığı 10.yıl pastasını birlikte kestiler.




Öte yandan Heykeltıraş Zafer Sarı tarafından 10.yıl anısına hazırlanan 1 mt. Yüksekliğinde barışı ve kardeşliği simgeleyen heykel Başkan Şeker tarafından Reiman’a sunuldu. Reiman aldığı bu hediye karşısında çok duygulanırken, “Niye böyle güzel bir eseri 10. yıldır getirmediniz de şimdi getirdiniz. Görev sürem martta doluyor. Keşke daha önce getirseydiniz de bende odamda bu güzel eseri doya doya seyretme imkânı bulsaydım.”dedi.




Gecenin sonunda yine Kemer heyeti bir heyeti sürpriz yaparak Türkçe ve Almanca özel olarak besteletilen 10.yıl Kardeşlik marşını hep bir ağızdan söylediler. Ayrıca heyet ile birlikte gelen Türk Halk Müziği grubu da katılan misafirlere Türkiye’nin dört bir yanından türküler söyleyerek, halk oyunlarını sergilediler. Gecede yine geceye özel olarak hazırlatılan Türk mutfağının seçkin yemekleri misafirlere ikram edildi.







KEMER HEYETİNİN NÜRNBERG EMNİYETİ ZİYARETİ

 

Kemer-Schwabach 10.yıl kardeşlik etkinlikleri kapsamında aralarında Kemer Kaymakamı Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Hasan Şeker, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz’ünde bulunduğu Kemer heyeti Nürnberg şehir merkezinde bulunan Emniyet binasını ziyaret etti. Kemer’de yapılması planlanan Mobese sistemi konusundaki araştırmalar kapsamında, Nürnberg emniyetinde kontrol odasını yerinde gören heyete bilgiler verildi. Nürnberg Emniyet Şefi Dieter Appel sistem konusunda bilgiler verdi. Appel, “ Bulunduğumuz merkezde 240 adet kamera ile Nürnberg ve çevresini gözetliyoruz. Oluşabilecek olayları, bazı trafik noktalarını bu merkezden kolayca takip edebiliyoruz. Ayrıca Nürnberg futbol sahası etrafında da 14 adet kameramız var. Sistemimiz 24 saat boyunca, vardiyalı bir sistem doğrultusunda çalışıyor. “ dedi.




Kemer İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Açıkgöz ise yaptığı açıklamada, “ Kemer’de yapılması düşünülen Mobese sisteminin Almanya Nürnberg’deki merkezini ziyaret ettik. Ülkemizde de çok sayıda İl ve ilçede bu sistemler zaten mevcut. Son olarak Antalya’da da bu sistem kuruldu. Kemer’de de biz bu sistemi devreye sokmak istiyoruz. Hayli maliyetli bir iş olduğunu biliyoruz. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve biz bu konuda çalışmamızı yürütüyoruz. Nürnberg’deki sistemi teknolojik altyapı olarak iyi buldum. Ancak bizim sistemlerimizin de buradan aşağı kalır yanı yok” dedi.









 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.