• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Şanlıdağ, turizmi geliştirmeliyiz

Şanlıdağ, turizmi geliştirmeliyiz
KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, hedeflerinin turizmi devlet politikası haline getirmek olduğunu belirtti.

LEFKOŞE-Turizm Gelişim Planı Sektör Toplantısı'na katılan KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, hedeflerinin turizmi devlet politikası haline getirmek olduğunu belirtti.

 

Turizm Geliştirme Planı'nda yapılan değişikliklerle ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantının açılışında konuşan Bakan Şanlıdağ, "Turizmin anayasası rolünü üstlenip, turizme yön verecek planı yasalaştırmadan önce son kez sektör temsilcilerinden görüş almak istiyoruz" dedi.

 

Şanlıdağ, uzun süredir tartışılan ancak yasalaştırılamayan Turizm Gelişim Planı'na son şeklinin verildiğini ve sektör yasaları konusunda da büyük adımlar attıklarını belirtti. Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Yasa Tasarısı'nın meclis alt komitesinde görüşülmekte olduğuna dikkat çeken Bakan Şanlıdağ, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği Yasa Taslağı ile ilgili olarak da Başsavcılık'tan alınacak görüş çerçevesinde yapılacak değişikliklerin ardından, taslağın Bakanlar Kurulu'na iletileceğini ifade etti. Turizm

 

Gelişim Planı'nın gelişiminden bahseden Bakan, planın sektörden gelen talepler doğrultusunda değişen dünya turizmi, trend ve ülke koşullarına göre yeniden güncellendiğini kaydetti. Şanlıdağ konuşmasında planın amacına değinerek, "Ülkenin kendine özgü koşulları ve kısıtlamaları çerçevesinde, bölgesel farklılıkları göz önüne almak, doğal çevreye, tarihi mirasa ve kültürel dokuya duyarlı olup sahip çıkmak, sürdürülebilir niteliğinin yanı sıra yerel kaynak kullanımına uygun, yaratılan ekonomik katkının ülke

 

içinde tutulmasıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve toplam kalite anlayışını benimseyip bunun sürekliliğini korumak amacındayız" diye konuştu.

 

Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kılıç ise, 1996 yılında yapılmaya başlanan planın halen güncelliğini korumasının, planın içeriğinin, amacının ve hedeflerinin doğru belirlendiğini gösterdiğini söyledi. Kılıç, temel vizyonlarının, vatandaşların yaşam kalitesini ve gelirini artırmak için ülkeyi ziyaret eden turistlerin beklentilerini karşılayacak düzeyde sürdürülebilir, farklı ürünler sunabilen, farkındalık ve farklılaşma oluşturacak turizm destinasyonu sunabilmek olduğunu kaydetti. Planda,

 

KKTC'nin eğlence, heyecan, eğitim ve özel ilgi olarak konumlandırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Müsteşar Kılıç, bozulmamış güzelliğin de bir imge olarak bütünleyici mesajlar vereceğini belirtti.

 

Konuşmaların ardından, planın sektör temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda değiştirilen kısımlarıyla ilgili bir sunum yapıldı. Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu'nun yapılan değişikliklerle ilgili yaptığı genel yorum sonrasında, sektör temsilcileri plan ile ilgili görüşlerini sundu. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.