• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Şampiyon bisikletçinin ölüm nedeni: Aşının kanı pıhtılaştırması

Şampiyon bisikletçinin ölüm nedeni: Aşının kanı pıhtılaştırması
Almanya Reno ina Klinik İn otopsi raporuna göre başarılı şampiyon bisikletçinin hayatını kaybetme nedeninin '' Astrazeneca aşısının Immun Thrombozytopenie (kanın damarda pıhtılaşmasına bağlı kalbi durması)'' olduğu belirtiliyor

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Yaklaşık 7 hafta önce Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford şehrinde ateşi çıkması sonrası bir klinikte AstraZeneca aşısı olduktan sonra evinde fenalaşarak yatağında ölü bulunan şampiyon bisikletçi Psikolog Alman Dana Ottmann (27) 'ın ölüm sebebi otopsi raporu ile ortaya çıktı.
Almanya Reno ina Klinik İn otopsi raporuna göre başarılı şampiyon bisikletçinin hayatını kaybetme nedeninin '' Astrazeneca aşısının Immun Thrombozytopenie (kanın damarda pıhtılaşmasına bağlı kalbi durması)'' olduğu belirtiliyor. Hayatını kaybeden Alman bisikletçinin annesi Petra Ottmann, yaptığı açıklamada, '' Canım kızım Dana'nın hayatını kaybetme nedenine bağlı otopsi raporu 7 hafta sonra elimize ulaştı.

sampiyon-bisikletcinin-olum.jpg

sampiyon-bisikletcinin-olum-001.jpgOtopsi raporunda kızımın Astrazeneca aşısı sonrası Immun Thrombozytopenie kanda pıhtılaşmaya bağlı kalbi durması olarak gösteriliyor. Zaten bizim tahminimiz o yönündeydi. Canım kızımın ölüm nedeni astrazeneca aşısıdır. Buda raporla tescillendi. Çünkü kızım ve biz ailecek düzenli spor yapan ve düzenli sağlık kontrollerini yaptıran bir aileyiz. '' dedi. Hayatını kaybeden Dana'nın cenazesi Almanya Reno ina Klinik İn te düzenlenen cenaze töreni ile ailesinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

sampiyon-bisikletcinin-olum-002.jpg

sampiyon-bisikletcinin-olum-003.jpgAntalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sorgun Mahallesinde 15 yıldır yerleşik yaşayan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann ile emekli pedagog Petra Ottmann In bisiklet sporunda şampiyonluğu bulunan psikolog Dana Ottmann , 7 hafta önce Herford ta bulunan evlerinde ateşi çıkması sonrası bir klinikte Astrazeneca Covid 19 aşısı olmuş; evinde dinlenmeye çekilmişti. Dana Osman'ın annesi Petra Ottmann, sabah odasına gittiğinde kızını yatağında cansız bedeni ile karşılaşır. Anne Petra Ottmann, '' Kızım Dana küçük yaştan itibaren düzenli bisiklet sporu yapıyordu. Başarı dolu bisiklet sporu dolu hayatı vardı. Bisiklet sporu yanı sıra iyi bir bir psikologtu. Türkiye'de TÖMER'İN Türkçe kurslarına katıldığı için çok güzel Türkçe konuşuyordu. Canım kızımı genç yaşta yapılan tören sonrası Herford Şehir Mezarlığı'nda toprağa verdik. Dana benim meleğimdi; uçtu gitti. Allah'tan umudum; cennetine alır. Acımız çok büyük. Adli tıp raporu çıkmadı ama;bence Astrazeneca aşısının yan etkisi olduğuna inancım tam. Çükü kızımın hiç bir sağlık sorunu yoktu. Bisiklet sporcusu olduğu için düzenli sağlık kontrollerini yapardı. '' ifadesinde bulundu. Baba Horst Böhmert Ottmann,'''Kızım Dana'yı bir daha dünya gözüyle görmemek üzere sonsuzluğa uğurladık. Acımız çok büyük.'' diye konuştu.
sampiyon-bisikletcinin-olum-004.jpg

sampiyon-bisikletcinin-olum-005.jpg Alman bisiklet sporcusu Dana Ottmann In hayatını kaybetmesi sonrası Manavgat Güney Entegrasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Karaca, Manavgat Yerleşik yabancılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ezgi Bahçealtı,Manavgat Birlikte Yaşama Kültürü ve Entegrasyon Platformu Başkanı Erol Güldal, Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Manavgat'taki komşuları İngiliz yazar Paul Zarraga ve Türk eşi Elif Zarraga, Manavgat İlçe Spor ve Gençlik Müdürü Süleyman Karakaya, eski Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile Almanya Bisiklet Federasyonu As Başkanı Toni Kirsch ve eşi İnge Kirsch ile Antalya Alman Kültürünü Yaşatma Platformu Başkanı Ramazan Tecer, anne Petra Otman ile baba Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann taziye mesajında bulundular.

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.