• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 24 °C

Rus ve Ukraynalılar Alanya'da dostça ve kardeşce yaşıyor

Rus ve Ukraynalılar Alanya'da dostça ve kardeşce yaşıyor
Rusya'nın 2022 yılı Şubat ayında Ukrayna'ya saldırması ve başkent Kiev'i bombalamasının sonra Ruslar ile Ukraynalıları dünyada sığındığı ve birlikte kardeşçe yaşadığı şehir Antalya oldu.

Abdurrahman Büyükkeskin
Alanya/Antalya -
2022 yılında Türkiye'ye gelen Rus turist 5 milyona yaklaşırken Antalya'ya gelen turist sayısı 3 milyona ulaştı. Rusya'nın 2022 yılı Şubat ayında Ukrayna'ya saldırması ve başkent Kiev'i bombalamasının sonra Ruslar ile Ukraynalıları dünyada  sığındığı ve birlikte kardeşçe yaşadığı şehir Antalya oldu. Çarlık Rusya'nın sıcak denizlere inme hayali Antalya'da, Muğla Bodrum, Fethiye, Marmaris, Fethiye Ölüdeniz'de kumsalda denize girme ve güneşlenme tatili konsepti olarak kendini gösteriyor. Antalya'ya 2022'de 13 milyon 350 bin yabancı turist gelirken 3 milyon ile Ruslar birinci sırada yer aldı. 

rus,ukrayna,-alanya.jpgrus,ukrayna,-alanya-001.jpg

Türkiye turizminin amiral gemisi Antalya'da Ruslar tatil yapmada yerleşmede de birinci sırada . TÜİK verilerine göre Antalya'da  89 ülkede 141 yerleşik yabancı yaşıyor. Yerleşik yabancı yerleşiminde 43 bin ile Ruslar birinci sırada yer alıyor. Ruslar Antalya'da gayrimenkul alarak yerleştiği yerler ise Muratpaşa ilçesi Lara, Konyaaltı ilçesi, Alanya, Kundu, Belek, Kadriye,Manavgat,Side, Ilıca, Kızılağaç, Evrenseki, Çolaklı, Alanya, Alanya Okurcalar, Alanya Avsallar, Konaklı, Türkler ve Mamutlar mahallesinde yerleşiyor. Alanya'da 28 bin Rus ve 4 bin 500 Ukraynalı yerleşik yaşıyor. 

rus,ukrayna,-alanya-002.jpgAlanya ilçesinde 17 yıldır yerleşik yaşayan turizmci Andrey Baranov, dünyada Ruslarla Ukraynalıların birlikte dostça ve kardeşçe yaşadığı şehrin Antalya olduğunu söyledi. Andrey Baranov,''Ruslar Alanya'da hem tatil yapmaktan hemde yerleşmeyi çok seviyor. Alanya'ya yerleşen Rusların en büyük hayali Kleopatra Plajında denize girme ve sabahları kumsalda spor yapma . Yaşlı Ruslar için Alanyalının havası çok iyi, geliyor. Ruslar ve Ukraynalılar birlikte kardeşçe, dostça ve sevgi içinde Alanya'da yaşıyorlar  '' dedi 

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.