• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 21 °C

Putin'i virüsten korumak için 'dezenfeksiyon tüneli' kuruldu

Putin'i virüsten korumak için 'dezenfeksiyon tüneli' kuruldu
Rusya devlet başkanının resmi konutuna gelen ziyaretçiler dezenfeksiyon odasından geçmelidir

MOSKOVA - Vladimir Putin'in Moskova konutunyerleştirilen özel bir tünelde test için işçi dezenfekte edildi. Bu tür tünellerin kullanıcılarının temizleme solüsyonlarını teneffüs etmesinin zarar vereceği endişeleri bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı’nın sözcüsü Dmitry Peskov, Vladimir Putin’in, Moskova dışında ikametgahını ziyaret eden herkesin geçmesi gereken bir dezenfeksiyon tüneli ile koronavirüsten korunduğunu bildirdi.

putini-virusten-.jpgDEZENFEKTE EDICI AEROSOL
Dmitry Peskov, "Dezenfekte edici bir aerosolde" duş alan fütüristik tünellerden ikisinin Kremlin'e, diğeri ise Rusya cumhurbaşkanının Moskova yakınlarındaki ikametgahına kurulduğunu söyledi.

“Tünel Salgın tam hızdayken kuruldu” diyen Peskov, “Putin söz konusu olduğunda ekstra önlemler alınması haklı ve anlaşılabilir bir durumudur” dedi.

ULTRAVIYOLE ıŞıK BANYOSU
Peskov, üreticinin web sitesindeki bir ürün açıklamasına göre, Putin'in kendisinin de bir ultraviyole ışık banyosu yayan tünelleri kullanıp kullanmadığını, yüz tanıma teknolojisini kullanabileceğini ve bir ziyaretçinin vücut sıcaklığını test edip etmediğini söylemedi. Benzer tünellerin kullanıldığı Çin, Meksika ve Bosna'da bildirildi. Kullanıcılar, aerosol formunda temizleme solüsyonlarını soluyabileceğinden endişe duydukları için tartışmalıdırlar.

RIA Novosti tarafından yayınlanan tünelin gösteri görüntüleri, içinden geçen maskeli insanların tavandan ve giysilerinden ve üst vücut etlerinden oluşan yanlardan dezenfektan bir sis püskürtüldüğünü gösterdi.

putini-virusten--001.jpgPUTİN’İN TOKALAŞTIĞI VİRÜSLÜ DOKTOR
Putin, 24 Mart'ta sarı bir hazmat kıyafeti giydi ve Moskova'nın ana koronavirüs hastanesini ziyaret etti, hastane personeli ile selfie çekmeyi bıraktı ve daha sonra hastanenin baş doktoru Denis Protsenko ile el sıkıştı.

Ancak Protsenko'ya koronavirüs teşhisi konduğunda, Putin kamusal görünümlerini durdurdu ve gözden kayboldu. Halka hitap ettiğinde, Moskova banliyölerinin dışındaki evinde sığınak” olarak alay edilen penceresiz bir odadaydı, “


putini-virusten--002.jpgTÜNEL, HASTANELER VE BAKıM EVLERI NE KONULUYOR
Tünel, Penza kasabasında bulunan ve üretim ekipmanları için temizlik parçalarında uzmanlaşmış bir Rus şirketi tarafından üretiliyor. Koronavirüsün başlamasıyla birlikte, fabrika antiseptik dağıtıcılar geliştirmekle görevlendirildi ve hastaneler ve bakım evleri için ideal olan “dezenfeksiyon tüneli” sundu

Penza’nın üretimi için şu övgüde bulundu:
"Penza fabrikası sadece bu görevi tamamlamadı, aynı zamanda ülke liderinin ve onu ziyaret edenlerin güvenliğini de sağladı. Şirket daha önce temizleme solüsyonları üretmesine rağmen, antiseptik spreyin içeriğini açıklamadı.”

AŞININ KLİNİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Rusya'nın Gamalei ulusal epidemiyoloji ve mikrobiyoloji araştırma merkezi Çarşamba günü, ordu mensupları ve siviller üzerine bir koronavirüs aşısı için klinik araştırmalara başladığını bildirdi.
Devlet haber ajansı Tass, testlerin bir buçuk ay süreceğini bildirdi. Peskov, Nisan ayında Putin ile şahsen tanışan herkesin virüs için test edildiğini söyledi. Bir ay sonra, enfekte olduğunu söyledi. Deksametazon’un düşük maliyetli ilaç, en hasta koronavirüs hastalarının ölümlerini önlemeye yardımcı olduğunu anlattı.

RUSYA’DA KISITLAMALAR KALKIYOR
Rusya, Brezilya ve ABD'den sonra dünyanın üçüncü en büyük enfeksiyon alan olarak 500.000'den fazla enfeksiyon kaydetti. Bunun büyük çaplı bir test programına atfedildiğini belirtti. Birçok ülkeden daha az olan 7.000'den fazla ölüm kaydetti. Ancak eleştirmenler rakamların doğruluğundan şüphe ediyor.

Putin, koronavirüs kısıtlamalarını geri almayı istiyor.
Bakanlık ise Rusya' da yönetimin 2036 yılına kadar görevde kalmasını sağlayacak bir referandumu kutlayan geçit törenini yeniden planladığı bildirildi.

Kaynak: The Guardian
Bu haber toplam 1506 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.