• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

PJSC'den İstanbul'a yatırım

PJSC'den İstanbul'a yatırım
Ortadoğu'nun en büyük gayri menkul geliştirme şirketi Dubai'li kenti olan Emaar Properties (PJSC) şirketi, İstanbul'da 400 milyon dolarlık arsa yatırımı yapıyor.

ANKARA -Ortadoğu'nun en büyük gayri menkul geliştirme şirketi ve merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kenti olan Emaar Properties (PJSC) şirketi, İstanbul'da 400 milyon dolarlık arsa yatırımı yapıyor. Şirketin Türkiye temsilciliği ile Toprak Holding arasında varılan anlaşma uyarınca, PSJC İstanbul'da 73 bin 571 metrekarelik arsa alımı yaptı.

Türkiye'de başörtüsü tartışmaları ile siyasi gündemin gergin geçtiği günlerde, yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırımları devam ediyor. Koç Holding'in geçtiğimiz günlerde Migros'u 1.97 milyar YTL'ye İngiliz BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital'a satmasının ardından, Türkiye'de yatırım yapan Emaar Properties şirketi yeni bir yatırım için anlaşmaya vardı. Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Atasay Kuyumculuk'un sahibi Cihan Kamer, inşaat sektörüne Dubaili Emaar ile geçtiğimiz aylarda girmişti. İki grup, toplam 700 milyon dolarlık yatırım projesi kapsamında ilk adımı, Toskana Vadisi Evleri ile atmıştı. Bu, girişimi, yeni bir arsa yatırımı takip etti. Şirketin bugün yapılan yazılı açıklamasında, Emaar Properties'in Türkiye şubesi ile Toprak Holding arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde şirketin 400 milyon dolar değerinde 73 bin 571 metrekarelik arsa alımı yapacağı duyuruldu.

 

Açıklamada, yatırım yapılacak arsanın, İstanbul'un Asya yakasında, yaşam alanı ticari ve turistik binaların yapılabileceği çok kullanışlı bir alan olduğu belirtildi. Alınan arsa üzerinde hayata geçirilecek proje ile ilgili detaylı bilgilerin daha sonra açıklanacağı kaydediliyor. Emaar'ın uluslararası operasyonlarının icra direktörü Nadir Muhammed, konuyla ilgili açıklamasında "Türkiye, Emaar'ır ana pazarlarından bir tanesi ve biz de, burada büyümek için çeşitli opsiyonları araştırıyoruz. Bu yeni arsa anlaşmamız, türkiye'deki portföyümüzü güçlendirmek için önemli bir çaba ve bütün dünyada ortaya koyduğumuz gibi dünya klasmanında çok değerli yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

 

Emaar Türkiye'nin Genel Müdürü Ozan Balaban ise açıklamasında, Emaar'ın aldığı arsanın İstanbul'un merkezi noktalarından biri olduğunu belirterek, "Burada, kusursuz bir site olarak hizmet verilecek" dedi. Emaar'ın ortaklık yaptığı Atasay Kuyumculuk'un patronu Cihan Kamer ise "Emaar Türkiye, kendi alanında ülke için büyüyen bir dinanizm ortaya koyuyor. Bu arsa anlaşması, Türkiye'deki kaliteli ev ve yaşam alanı talebini karşılayan projelerimizin oluşturduğu portfolyomuzu güçlendirecek" dedi. Dubai'nin sembollerinden biri olan Burj El-Arab Oteli'ni de yapan Emaar, daha öncede Karayollarının İstanbul Zincirlikuyu'ndaki bulunan arazisinin satışında Zorlu Holding ile kıyasıya bir mücadeleye girmiş ve sonunda arsayı rekor fiyatla 800 milyon dolar veren Zorlu Holding almıştı. Emaar, bu olaydan sonra Türkiye'deki yatırım çabalarına devam etmişti.

 

TÜRKİYE, 7 YIL ARADAN SONRA BAE İLE EKONOMİK İŞBİRLİĞİNE İMZA ATMIŞTI

 

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Karma Ekonomik Komisyonu VII. Dönem protokolü Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda imzalanmıştı. Burada bir konuşma yapan Maliye Bakanı Unakıtan, 7 yıllık aradan sonra BAE ile ekonomik işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, her iki ülkenin ilişkleri en üst düzeye çıkarma konusunda kararlı olduğunu söylemişti. Unakıtan, Halkbank, Galataport, 25 şeker fabrikası, elektrik dağıtım, otoyol ve köprülerin özelleştirme programında yer aldığını hatırlatmış ve başta BAE olmak üzere Körfez Sermayesi'nin bu alanlarda yatırım yapmasını beklediklerini dile getirmişti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.