MALLORCA - Kanarya Adaları Hükümeti ve ada konseyleri tarafından verilecek sübvansiyonların, uygulamanın kolaylaştırılmasını sağlayacağı bekleniyor. Kanarya Adaları Parlamentosu Çarşamba günü, konaklama tesislerinin oda hizmetlilerinin işini kolaylaştırmak için ayarlanabilir yataklar ve motorlu arabalar kurmasını gerektiren Turizm Planlama Yasası'nda yapılan değişikliği onayladı. Metin, uygulama türüne göre tarihleri değişen, aşamalı bir uygulama takvimi sunmaktadır; ancak tam uygulama için son tarih Aralık 2033'tür:
Dört ve beş yıldızlı otel işletmeleri:
31 Aralık 2027'den önce %25.
31 Aralık 2029'dan önce %45.
31 Aralık 2031'den önce %75.
31 Aralık 2033'ten önce %100.
Diğer otel işletmeleri, otel dışı konaklama yerleri ve turistik konaklama yerleri:
31 Aralık 2027'den önce %10
31 Aralık 2029'dan önce %20
31 Aralık 2031'den önce %35
31 Aralık 2033'ten önce %100
İstisnalar ve yükümlülükler
Bazı işletmeler bu düzenlemelerden muaf tutulacaktır . Bunlar arasında, kültürel öneme sahip olduğu ilan edilen binalarda bulunan ve 30'dan az odası olan işletmeler veya koruma altındaki tarihi merkezlerde veya eski şehirlerde yer alan işletmeler bulunmaktadır; "yatakların ve yapılarının, usulüne uygun olarak belgelendirilmiş tarihi, kültürel miras veya kültürel değer unsurları oluşturması" şartıyla. El Hierro ve La Gomera adalarındaki konaklama yerleri için de istisnalar geçerlidir.
Aksine, aynı arsa üzerinde beş veya daha fazla mülke sahip olan veya yirmiyi aşkın konaklama yeri bulunan tatil evi sahiplerinin bu uygulamayı yapmaları gerekecektir.
Kanarya Adaları Hükümeti ve ada konseylerinin süreci kolaylaştırmak için sübvansiyon sağlaması bekleniyor . Belirlenen son tarihlere veya yükümlülüklere uyulmaması ciddi bir suç teşkil edecektir.
Turizm ve İstihdam Bakanı Jessica de León , bunun "bu grubun yıllarca süren çabalarını ve mücadelelerini takdir eden, iş kazaları önleme konusunda gerekli bir adım" olduğunu vurguladı. Ayrıca bu anlaşmaya varılmasında emeği geçen sendikalara ve siyasi gruplara teşekkür etti.




































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.