• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Partilerde TÜRSAB'tan isim yok

Partilerde TÜRSAB'tan isim yok
TÜRSAB’tan istifa ederek milletvekili adayı olanları hiçbir parti listesine almadı. Sadece Gaziantep eski BYK Başkanı Fikret Tural AK Parti'den listeye girdi.

İSTANBUL- TÜRSAB’taki görevlerinden istifa ederek milletvekili adayı olan turizmcileri hiçbir parti milletvekili listesine almadı.TÜRSAB yönetiminden istifa eden Tigris Travel'in sahibi Davut Günaydın AK Parti'den, Hilal Turizm'in sahibi Nebil Çelebi MHP'den İstanbul aday adayı olmuşlardı. Ancak listelerle yer alamadılar. Böylece turizmcilerin yaşadığı milletvekili heyecanı boşa çıktı. Bu durumda TÜRSAB’taki görevlerinden  istifa ettikleri için bu adaylar eski görevlerine dönemiyorlar.
Bu durumu gören turizmciler “Böylece partilerin bakış açısında TÜRSAB’ın yeri olmadığı veya turizme değer vermedikleri ortaya çıktı” dediler.
Ayrıca  Adana BYK eski Başkanı Nesrin Göçhan Adana CHP, CHP Gaziantep Milletvekili aday adayı ARSAN Seyahat Merkezi' YK Başkanı Ayşe Nur Yılmazer ve İstanbul’dan AK Parti adayı olan Dynasty Turizm’in sahibi Bekir Atacan’da listelerde yer bulamadı. Rescate Hotels Koondinatörü Şule Gökırmak'ta Van'dan Ak Parti aday adayı oldu ve listelerde yer bulamadı.

sondakikajpg.jpg

BÜROKRASİDE GİREMEDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’da AK Parti listesinde kendine yer bulamadı.
Bu arada  AK Parti Adıyaman’dan başvuran  Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik ile AK parti İstanbul’dan başvuru yapan  Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar listelere giremedi.
Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkın Demokrasi Partisi, 7 Haziran Pazar günü yapılacak seçim için listelerini açıkladılar. Bu aradaturizm sektöründen bazı isimlerin listelerde olduğu görüldü.

AK PARTİ’DE LİSTEYE GİREN TURİZM SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı eski Müşaviri Prof. Mustafa İsen Sakarya’da AK parti listesinde ikinci sırada yer aldı.
Gaziantep TÜRSAB eski BYK başkanı Tural Turizm'in sahibi Fikret Murat Tural, Mehmet Şimşek’in birinci sırada olduğu Ak Parti milletvekili listesine 9’cu sıradan girebildi. Fikret Murat Tural geçtiğimiz dönemde aday olmuş listeye alınmamıştı.

CHP LİSTESİNDE YER ALAN TURİZMCİLER
CHP'nin açıkladığı listede altı adet turizmci adı yer alıyor. Antalya’da 5’inci sırada Devrim Kök, Bursa’da 9’cu sırada İsmet Karaca, İstanbul 1. Bölge, 27’inci sırada Hüsniye Kaya, İstanbul 3. Bölge 19’uncu sırada Rıza Akpolat, Muğla 5.’inci sırada Emrah Doğu, Niğde 1’inci sırada Doğan Şafak adları yer alıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.