• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Oyuncu, ressam Hikmet Karagöz hayatını kaybetti

Oyuncu, ressam Hikmet Karagöz hayatını kaybetti
Bir döneme damga vuran Bizimkiler dizisinde Abbas karakterine hayat veren Hikmet Karagöz, bu sabah hayatını kaybetti. Sanatçı, 15 Ekim'den bu yana yoğun bakımda tedavi altındaydı.

İSTANBUL - Ressam, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hikmet Karagöz, 73 yaşında hayatını kaybetti. Rahatsızlanması sonucu 15 Ekim’de Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Palyatif Yoğun Bakım Ünitesi’ne acil yatışı sağlanan Karagöz, bu sabah yaşama gözlerini yumdu. Karagöz’ün cenazesi bugün ikindi namazının ardından Zeytinburnu Yeni Kozlu Mezarlığı’nda defnedilecek.

hikmet-karagoz.jpg

Kızı Zeynep Karagöz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla babasının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zeynep Karagöz şu ifadeleri kullandı:

"Babişkom, Hikmet Karagöz bugün son yolculuğuna çıktı... Bu kez dönüşü yok; ardından tebessümler, kadehler ve anılar, sohbetler yakışır. Korona nedeniyle cenaze töreni olması mümkün gözükmüyor. Hatrına şerefe..."

"CANIMDAN BİR CAN DÜŞTÜ TOPRAĞA"

Oyuncu Orhan Aydın da sosyal medya hesabından arkadaşı Hikmet Karagöz'ün vefatını şu sözlerle duyurdu: 

"Canımdan bir can düştü toprağa.. 42 yıllık dostluk, yoldaşlık, şen-şakrak-sevinç ve umut dolu bir hayat bitti. Seni asla unutmayacağım #HikmetKaragöz asla."

hikmet-karagoz.pnghikmet-karagoz-001.jpgHİKMET KARAGÖZ KİMDİR?

Samsun’da 11 Haziran 1946 tarihinde dünyaya gelen Hikmet Karagöz, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Aynı zamanda ressam da olan Karagöz, amatör tiyatro hayatına 1962 ile 1963 yıllarında Eminönü Halkevi’nde başladı. 1964 yılında Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda ise profesyonel tiyatro hayatına adım attı. 1974 yılında Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı filmde, 1982 yılında ise Faize Hücum adlı sinema filmlerinde rol aldı. Çok sayıda dizi ve sinemada oyunculuk yapan Hikmet Karagöz, 1989 yılında yayına giren Bizimkiler adlı televizyon dizinde oynadığı “Abbas” rolüyle ününe ün kattı. Karagöz, 25 Kasım 2017’den bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kartal Kavacık’taki Sanatçı Yaşam Evi’nde kalıyordu.

Bu haber toplam 2196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.