• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Oyak Bank resmen ING Bank'in

Oyak Bank resmen ING Bank'in
Hollanda Ing Group, 2.6 Milyar dolarlık bedeli ödeyerek Oyak Bank'ı satın aldı. Hollanda gazete ve televizyonları habere geniş yer verdi.

AMSTERDAM -Hollanda Ing Group, 2.6 Milyar dolarlık bedeli ödeyerek Oyak Bank'ı satın alma işlemini gerçekleştirdi. Oyak Bank'ı, 2 milyar 673 milyon dolara Hollanda merkezli ING Bank'ın satın alması, Türkiye'de olduğu gibi Hollanda'da da geniş yankı uyandırdı. Hollanda gazete ve televizyonları bu alıma geniş yer verdi.




Ing Bank tarafından yapılan açıklamada, 19 Haziran 2007 tarihinde yapılan anlaşmayla Oyak Bank'ın yüzde 100 hissesinin 2 Milyar 673 milyon dolara Ing'ye satışı konusunda anlaşmaya varıldığı ve satış işleminin kesinleştiği resmen açıklandı. ING Bank Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda uluslarası satış ve pazarlama direktörü Eli Leenaars, Oyak Bank'ı satın aldıklarını bildirdi. Eli Leenaars, Türkiye'de Oyak Bank'ı almakla iyi bir yatırım yaptıklarını söyledi. Leenaars, Türkiye'de bu yatırımlarının son olmayacağını söyledi.

 

Eli Leenaars, ING Bank'ın, nakden 2 milyar 673 milyon dolar ödeyerek Oyak Bank'ı resmen satın aldığını, Oyak Bank'ın adının da satış işlemlerinin tamamlanmasından sonra en kısa zamanda ING Bank olarak değiştirileceğini söyledi.

 



ING Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Satış ve Pazarlama Müdürü Eli Leenaars, Oyak ile satın alınması konusunda tüm konularda anlaşmaya vardıklarını, Oyak Bank'ın çok kaliteli bir banka ve aynı zamanda hızla gelişen Türk ekonomisi içinde çok kuvvetli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Eli Leenaars, ''Türkiye bizim için önemli bir yatırım ülkesi. Bu alım ilk ve son olmayacak. 70 milyonluk bir ülkede 3. büyük banka olan Oyak Bank'ı satın almakla hedeflerimize ulaşmak için çok iyi bir temel attık. Bu yönde çalışmalarımız gün geçtikçe artarak devam edecek. Hollanda'da yaşayan 400 bin Türk'ün yanı sıra yerli Hollandalılar da Türkiye'de birçok mevduat hesaplarına sahipler. Biz bu insanlara hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyacağız.''

 

Eli Leenaars, Oyak Bank'ta çalışan 5 bin kişinin geleceği hakkında ise, "Bu konuda bir değişiklik olmayacak. Çalışanlar aynen kalacak. Bankanın sadece ismi değişecek" dedi. Oyak Bank'ın asker kökenli bir banka olması yönündeki soruya ise, Leenaars, bu konuda fazla bir sorunun olmayacağını söylerek şöyle cevap verdi: ''Oyak Bank'ın asker Bankası olmasının bizim için bir dezavantaj olacağını zannetmiyorum. Oyak Bank şu anda her kesim için hizmet veriyor. Bütün banka işlemlerini uluslararası alanda yaptığını biliyoruz. Bankanın açık ve net olduğundan hiç şüphemiz yok. Sadece çoğunluk olarak asker emeklilerinin mevduatlarının burada olması bir asker bankası izlenimi veriyor. Bu da önemli değil. Bunun yanında 1,2 milyon müşterisinin de olduğunu biliyoruz. Biz bir yıl sonrasında banka gelirini ikiye katlayarak ardından şube sayılarını arttırmayı düşünüyoruz. Türkiye'de olmaktan da tekrar son derece memnunuz. Gelişen bir ekonomi ve dinamik bir genç nüfus gelecek adına bize umut veriyor.'' dedi.

 

Leenaars, 1984 yılında kurulan Oyak Bank'ın şu anda Türkiye pazarında yüzde 3'lük bir payı bulunduğunu, ancak ING tarafından satın alınmasıyla ING'nin, bu pazardaki payını kısa sürede yüzde 5'e çıkarmayı planladığını belirtti.

 

ING Bank

 

Merkezi Amsterdam'da bulunan ING Bank'ın, 600 milyar dolarlık serveti var. ABD, Avrupa, Asya'da faaliyet gösteriyor. ABD'de çok önemli sigorta hizmetleri var. Kanada'da hayat dışı sigorta kurumu var. Dünyanın en geniş internet bankacılığı sistemi bulunuyor. Bunun yanı sıra emlak piyasasında da dünya piyasasında önemli bir yeri var. Yaklaşık 73 milyar dolarlık bir pazarla, Avrupa'da 10. sırada yer alıyor. ING Group, pazar değeri olarak dünyanın en büyük finansal kuruluşları arasında ilk 20'de, Avrupa'nın en büyük finansal kuruluşları arasında ise ilk 10 içerisinde yer alıyor.

 

Oyak Bank

 

Oyak Bank'ın tarihi, 1984 yılında Bank of Boston'un İstanbul Şubesi'nin kurulmasıyla başladı. Bank of Boston, 1990'da The First National Bank of Boston adını alarak Oyak, Alarko ve Cerrahoğlu'yla beraber 4 ortaklı bir Türk Bankası olarak faaliyetini sürdürdü. 1991'de bankanın adı Türk Boston Bank A.Ş. olarak değişti ve 1994'te Oyak, diğer bütün hisseleri alarak bankanın tek sahibi oldu. 10 Mayıs 1996'da Türk Boston Bank A. Ş'nin ismi değiştirilerek Oyak Bank A.Ş. oldu. Oyak Bank, 5 bin 900 çalışanı ve yaklaşık yüzde 3'lük pazar payı ile Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alıyor. Banka tüm bankacılık alanlarında olmak üzere toplam 1.3 milyon bireysel müşteri ve 13 bin 500 kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Bankanın Türkiye genelinde toplam 365 adet şubesi bulunuyor. 150 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ING Group, 120 bin çalışanıyla 50'yi aşkın ülkede bankacılık, sigorta ve varlık yönetimi alanlarında 60 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.