• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Oscar menüsünde Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı

Oscar menüsünde Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı
Ünlü şef Wolfgang Puck, 27 Mart gecesi Los Angeles’ta yapılacak partinin menüsünde Kültür ve Turizm Bakanlığı TGA'nın girişimleriyle, Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısına yer verecek.

İSTANBUL-Dünyaca ünlü film yıldızları ve yapımcıların Oscar töreni sonrası katıldığı partiye bu yıl ilk kez Türk yemekleri damga vuracak. 1995’ten beri Oscar partisinin menüsünü hazırlayan ünlü şef Wolfgang Puck, 27 Mart gecesi Los Angeles’ta yapılacak partinin menüsünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) girişimleriyle, Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısına yer verecek.

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan ve bu yıl 94’üncü kez dağıtılan Oscar Ödülleri için geri sayım başladı. 27 Mart gecesi Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan ödül töreni kadar ödül töreni sonrası organize edilen parti de Oscar gecesinin en merak edilen etkinliklerinden biri. Dünyaca ünlü film yıldızları, sanatçılar ve yapımcıların katılacağı partiye bu yıl Türk yemekleri damga vurmaya hazırlanıyor.

unlu-sef-wolfgang-puck,.jpg1995 yılından beri Oscar partilerinin menüsünü hazırlayan dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, bu yılki Oscar partisinin menüsünde “Karadeniz pidesi” ve “kaymaklı kayısı tatlısı”na yer verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın girişimleri sonucu Oscar menüsüne giren Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı, dünyaca ünlü yıldızlar tarafından ilk kez tadılacak.

Görkemli gecenin menüsünü hazırlayan Wolfgang Puck ‘’Türkiye geleneksel tarifleri ve organik ürünleri sayesinde dünya mutfaklarının en zenginlerinden. Türk mutfağında keşfedilecek birçok tarif ve ürün var. Türkiye’nin 7 bölgesi de lezzet, tarih ve kültür dolu. Türkiye’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken ve lezzetli yemekleri olan birçok şehir mevcut. Ailem ve ben her yaz severek Türkiye’yi ziyaret ediyoruz’’ dedi.

Bu haber toplam 3559 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.