• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ortakent'e jeotermal geliyor

Ortakent'e jeotermal geliyor
Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu Ortakent-Yahşi'de Belediyei’nin jeotermal enerji kaynaklarının kazanılması çalışmalarını inceledi

MUĞLA- Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu Ortakent-Yahşi Belediyesi’nin yaklaşık bir yıldan beri gündeminde olan jeotermal enerji kaynaklarının kazanılması çalışmalarını inceledi. Yarımada’nın kış turizmine ciddi bir adım olarak kabul edilen jeotermal turizminin başlamasına bir ciddi adım daha Muğla Valisi Sayın Lütfi Yiğenoğlu tarafından atıldı.
Ortakent’i ziyaret eden Yiğenoğlu, sondaj çalışmalarının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Vali Yiğenoğlu, daha önce MTA tarafından yerleri tespit edilen sondaj noktalarını inceledikten sonra kahvede vatandaşlarla sohbet etti. Ortakent Yahşi Belediyesi’ni temsilen hazır bulunan Başkanvekili Cemal Can ve Fen İşleri Müdürü Arda Özgeldi Vali Yiğenoğlu’na fizibilite dosyasını sundular. 500 bin YTL bütçeli projenin Ortakent Yahşi Belediyesi ve İl Özel idaresi ile yarı yarıya finanse edilmesi konusunda sözlü mutabakata varıldı.

 



Vali Lütfi Yiğenoğlu kahvede vatandaşlarla yaptığı sohbet sırasında da Ortakentliler’in jeotermal enerji hakkındaki bilgilerini ve Ortakent’e kazandıracaklarına dair heyecanlarını görünce mutlu oldu. En kısa sürede çalışmalara başlanması için gerekli işlemleri derhal başlatacağını belirten Yiğenoğlu, Ortakent’in bozulmamış doğasıyla Bodrum Yarımadası’nın en özel beldelerinden biri olduğunu ve jeotermal enerjinin kazanımıyla bu değeri daha da artıracağını ifade etti.

 

Ortakent’te jeotermal kuyular için yapılan yüzey çalışmaları neticesinde topraktan alınan röntgen filmleri kaynağın 800 metre derinlikte olduğunu göstermişti. Ortakent-Yahşi Belediyesi’nin amacı öncelikle damara ulaşıp suyu yüzeye aldıktan sonra başta Ortakent-Yahşi’deki oteller olmak üzere kaplıca amaçlı sağlık turizmine yönelik kış çalışmalarını başlatmak olacak. Emitt Fuarı için İstanbul’da bulunan Ortakent Yahşi Belediyesi Başkanı Mehmet Kocadon da yaptığı açıklamada “Tamamen yerli ve yenilenebilir bir enerji olan termal enerjiyi öncelikle beldemizde sağlık turizmini başlatmak için kullanacağız. Bu yatırımı bir kere yaptıktan sonra tamamen gelire dönüştüreceğiz. Yaşlanan Avrupa ve özellikle kuzey ülkeleri güneş enerjisinden çok az yararlandıkları için D vitamini eksikliği sorunları yaşamaktalar. Avrupalıyı ülkemize ve özellikle Bodrum Yarımadası’na çekmek için fuarlara katılıp, tanıtımlar yapıp, paralar harcıyoruz. Termal oteller sayesinde sağlık turizmine yöneldiğimizde turistler keyfen değil sağlıkları için Bodrum’a, Ortakent’e gelecekler ve özellikle de kış aylarında gelecekler. Hem sağlıklarını kazanacaklar hem de Ortakent-Yahşi gibi eşsiz bir yerde tatil yapacaklar” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.