• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Ölü sayısı 4, toplam vaka sayısı 359'a yükseldi

Ölü sayısı 4, toplam vaka sayısı 359'a yükseldi
 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  "Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta Kovid-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu." bilgisini paylaştı.

ANKARA-  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüse (Kovid-19) ilişkin, "Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta Kovid-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu." bilgisini paylaştı.

saglik-bakani fahrettin-koca.jpgKoca, Twitter hesabından Kovid-19'a ilişkin yaptığı açıklamada şunları bildirdi:

"Son 24 saatte yapılan 1981 testten 168'i pozitif çıktı. 191 olan hasta sayımız 359'a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta Kovid-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız."

korona-4.png

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS VAKALARININ SEYRİ

Koca, ilk olarak 11 Mart'ta Avrupa'dan Türkiye'ye giren bir kişiye yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamış; bu ilk vakadan iki gün sonra, 13 Mart sabahı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir." açıklaması yapmıştı.

Ardından yine 13 Mart'ta, virüsün tespit edildiği ilk iki kişiyle aynı aileden 3 kişiye daha tanı koyulduğunu duyurdu.

5 olan vaka sayısının, umreden dönen bir kişide daha virüsün tespit edilmesiyle 6'ya çıktığını da 14 Mart akşamı yine sosyal medyadan duyuran Sağlık Bakanı, bunun üzerine 14 Mart itibariyle umreden dönen tüm yolcuların Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarında karantinaya alındığını, sağlık taramasının yapıldığını ve belirti görülenlere test yapıldığını açıkladı.

Bakan Koca, 16 Mart gecesi yaptığı açıklamada 29 yeni vaka tespit edildiğini belirterek toplam sayının 47'ye çıktığını bildirdi.

İLK ÖLÜM 17 MART'TA GERÇEKLEŞTİ

Fahrettin Koca, 17 Mart’ta 23.45’de yaptığı basın açıklamasında ise Türkiye’de koronavirüs nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 89 yaşındaki erkek hastanın Çin ile teması bulunan bir çalışanından bulaşan virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Koca, yeni vaka sayısının 51 kişi olduğunu açıkladı. Bakanın açıklaması ile toplam koronavirüs teşhisi konulan hasta sayısı 98’e yükseldi.

Bakan Koca, 18 Mart’ta yaptığı açıklamada 61 yaşında bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini belirtirken yeni teşhis edilen vaka sayısının 93 olduğunu açıkladı. Bakan’ın açıklamasına göre toplam vaka sayısı 191’e yükseldi.

AYTAÇ YALMAN KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

18 Mart gecesi KRT kanalında canlı yayında açıklamalarda bulunan Sözcü Yazarı Saygı Öztürk Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüsten hayatını kaybettiğini iddia etti. Bugün hastaneden yapılan açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Koca da Yalman’ın koronavirüsten hayatını kaybettiğini doğruladı. Böylelikle koronavirüsten Türkiye’de ölenlerin sayısı 3’e yükselmiş oldu.

Bu haber toplam 1147 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.