• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Okullarda deniz ve sağlık turizmi bölümleri geliyor

Okullarda deniz ve sağlık turizmi bölümleri geliyor
Turizm Bakanlığı, eğitim kurumlarında ‘Deniz Turizmi’, 'Eğlence Hizmetleri' ve de 'Sağlık Turizmi' gibi bölümlerin açılması için girişimlerde bulunulacak. 

ANKARA- Turizm Bakanlığı, turizm pazarındaki gelişmeleri eğitim kurumlarına yansıtacak. Bu kapsamda ilgili eğitim kurumlarında ‘Deniz Turizmi’, 'Eğlence Hizmetleri' ve de 'Sağlık Turizmi' gibi bölümlerin açılması için girişimlerde bulunulacak. 

kultur-ve-turizm-bakanligi.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık 15 yıl aranın ardından “Büyük Hedefler İçin Çalışmanın Tam Zamanı” sloganıyla düzenlenen 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunun ardından yeni eylem planı hazırlandı. Hazırlanan eylem planına göre özellikle eğitim ve istihdamda çeşitli çalışmaların yapılmasına karar verildi. Buna göre turizm sektöründe nitelikli personel istihdamının teşvik edilirken; mevcut personelin nitelikleri artırılacak. Bu kapsamda mesleki eğitimin özendirilmesi doğrultusunda, turizm eğitimi almış personelin sektöre bağlı işletmelerle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacak. 

MÜFREDATA GÜNCELLEME

Turizm sektöründe kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi ve mesleki yeterlilik belgesine sahip personelin istihdam edilmesini teşvik edici düzenlemeler hayata geçirilecek. İhtiyaç duyulan bölgelerde turizm meslek liseleri, yüksekokulları ve fakülteleri açılacak. Turizm sektörüne istihdam sağlayan eğitim kurumlarının müfredatlarının güncellenmesi, fiziksel şartlarının iyileştirilmesi ve turizm eğitimlerinin kapsamının geliştirilerek yaygınlaştırılması sağlanacak. Ayrıca eğitim kurumlarında sektör tecrübesine sahip eğitmenler görevlendirilerek gerektiği durumlarda uygulamalı ve işbaşı eğitimler verilecek. Turizm pazarındaki gelişmeler doğrultusunda eğitim kurumlarında yeni bölümler açacak. Bu kapsamda uygulamalı eğitimlere imkan veren yerleşimlerde, ihtiyaç duyulan alanlarda daha kapsamlı eğitimin verilebileceği 'Deniz Turizmi', 'Eğlence Hizmetleri', 'Sağlık turizmi' gibi bölümlerin açılması sağlanacak.

İSTİHDAM TEŞVİKİ 

Bütün bunların yanında turizm eğitimi alan öğrencilerin eğitim ve staj dönemlerine ilişkin düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılırken, sektörde nitelikli personel istihdamının teşvik edilmesi ve mevcut personelin niteliklerinin artırılması sağlanacak. 

SEKTÖR ÇALIŞANINA UCUZ EV 

Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, söz verdikleri gibi turizm çalışanlarının ucuz taksitle ev sahibi olmasını sağlayacak TOKİ konutları inşaatının Kocayatak’ta başladığını, 1 sene içinde evlerin teslim edileceğini müjdeledi. Türel “Şimdi toplam 2200 konut yapacağımız Kocayatak’taki konut inşaatlarımız TOKİ ile birlikte başladı. Ve ilk etap 583 konutun bugünlerde temelleri atıldı. Çok değil 5- 6 ay içinde turizm çalışanlarımıza kuralarını çekerek, bir sene içerisinde konutlarını teslim edeceğiz” dedi. Türel, Serik Kültür Merkezi ihalesini de eylülde gerçekleştireceklerini söyledi. 

Kaynak: ​​​​​​​Kültür ve Turizm Bakanlığı
Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.