• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Öger, Türk yargısını kutladı

Öger, Türk yargısını kutladı
AP Milletvekili Vural Öger, Alman genci B.Marco.W'nin davasında Türk yargısının hiç bir dış baskıya boyun eğmeden kararını verdiğini söyledi.

ANTALYA- Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, Alman genci B.Marco.W'nin yargılandığı davada Türk yargısının hiç bir dış baskıya boyun eğmeden her iki tarafı da dinleyerek kararını verdiğini söyledi. Vural Öger, , B.Março.W'nin davasının hukuk prensipleri içinde yapıldığına ifade ederek, ''Yargı, hukuk çerçevesinde hiç bir baskıya maruz kalmadan karar almıştır. Türk yargısını kutluyorum, hiç bir dış baskıya boyun eğmeden her iki tarafı da dinleyerek kararını vermiştir. Hiç bir politik etki altında kalmayan Türk yargısı bağımsızlığını bir kere daha kanıtlamıştır'' dedi.

 

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Vural Öger, Alman genci B.Marco.W'nin yargılandığı davada Türk yargısının hiç bir dış baskıya boyun eğmeden her iki tarafı da dinleyerek kararını verdiğini söyledi.

 

Vural Öger, B.Marco.W'nin davasının hukuk prensipleri içinde yapıldığına ifade ederek, ''Yargı, hukuk çerçevesinde hiç bir baskıya maruz kalmadan karar almıştır. Türk yargısını kutluyorum, hiç bir dış baskıya boyun eğmeden her iki tarafı da dinleyerek kararını vermiştir. Hiç bir politik etki altında kalmayan Türk yargısı bağımsızlığını bir kere daha kanıtlamıştır'' dedi.

Davanın bu kadar uzun sürmesinin, İngiliz kızın ifadesinin İngiltere'den geç gelmesinden kaynaklandığını anlatan Öger, ''Türkiye hukuk devletidir. Türk yargısı etki altında kalmaz. Bunu bu davada da gösterdi. Türk yargısını kutluyorum, bazı Alman politik çevrelerin Türk yargısına karışmasını ise şiddetle kınıyorum'' diye konuştu.

 

Türk kökenli bir Alman olduğunu belirten Vural Öger, şunları söyledi:

''Türk yargısını etki altına alma çalışmaları çok yanlıştır. Türk yargısı hiç bir zaman etki altında kalmamıştır, dış baskıya boyun eğmemiştir. İngiliz tarafın ifadesi gelmeden de B.M.W'yi bırakmadılar. Almanya'daki hukuk uzmanları, Türkiye'deki yargı sisteminin aynen Avrupa hukuk sistemine adapte olduğunu ve duruşma sürecinde yargıcın hiç bir yanlış yöntemde bulunmadığını ve dava sürecini hukuk prensipleri içinde götürdüğünü onaylamışlardır. Türk yargısı her iki tarafı da dinleyerek, hiç bir baskı altında kalmadan kararını vermiştir. Politik baskı, olayı daha da güç duruma düşürür.''

Vural Öger, B.Marco.W'yi ziyaret ettiğini, ziyaretinin ailesinin de isteği üzerine sadece insani açıdan olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.