• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Ödemiş Bozdağ'da sezon açıldı

Ödemiş Bozdağ'da sezon açıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Ödemiş, Bozdağ Kış Turizmi ve Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 25 santimetreye ulaşmasıyla birlikte sezon açıldı.

İZMİR- İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Ödemiş, Bozdağ Kış Turizmi ve Kayak Merkezi'nde sezon açıldı. Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaşmasıyla birlikte "Ege'nin Uludağı" olarak adlandırılan merkezdeki pistler de hizmete girdi.

 

Bozdağ Kayak Merkezi Müdürü Mesut Durgun, pistlerde kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Kar yağışının devam ettiğini belirten Durgun "Tesislerdeki kayak pistleri kayak yapmaya elverişli hale geldi. Kar yağışıyla birlikte otel ve tesislerimize kayak severler gelmeye başladı. Hafta sonu için yoğun talep beklemekteyiz. Otel için rezervasyonlarda da hızlı bir artış başladı. Bu sene güzel bir kış ve kayak mevsimi geçireceğimizi umuyoruz. Beklenen kar geldi, mutluyuz." dedi.

 

Durgun, 2157 rakımlı kayak merkezinin zirvesinde kar kalınlığının 50-60 santimetreyi aştığını kaydetti.

 

izmir İl Genel Meclisi Üyesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Komisyon Üyesi Sadi Ataman, Bozdağ'a kar yağmasına sevindiklerini söyledi.

 

Bozdağ Kayak Merkezi'ne, kuruluşundan bugüne kadar 13,5 milyon YTL'lik yatırıldığını bildiren Ataman, tesisin 2005-2006 sezonunda 550 bin YTL kar ettiğini, 2006-2007 sezonunda ise kar kalınlığı beklenen seviyenin altında kalması nedeniyle pistlerin açılamadığını; tesislerin sezonu 160 bin YTL zararla kapattığını ifade etti.

 

İl Özel İdaresi'ne bağlı İzmir Su Oyunları Termal Turizm Otelcilik Ticaret A. Ş. İSTOT'un üç yıldır işlettiği tesislerin kurtarılması amacıyla geçen hafta yönetim kurulu toplantısını tesislerde gerçekleştirdiklerini belirten Ataman, Bozdağ ile kayak tesislerinin çevresine 150 bin ağaç dikeceklerini kaydetti.

 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.