• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

Noel'e İstiklal Marşı ile teşekkür

Noel'e İstiklal Marşı ile teşekkür
Noel hediyesi olarak Türk bayrağı alan yabancı öğrenciler, İstiklal Marşı ve Çanakkale türküsünü okuyarak teşekkür etti

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesinde okuyan yerleşik turist çocukları, Noel hediyesi olarak Türk bayrağı veren öğretmenlerine İstiklal Marşı ve Çanakkale Türküsü'nü okuyarak teşekkür etti.



Özel Manavgat Koleji İlköğretim Okulu öğretmenleri ve idarecileri okullarında okuyan yabancı öğrencilerinin Noel Bayramı'nı kutladı. Öğretmenler, öğrencilere karanfil ve Türk bayrağı hediye etti. Bethany Anber Rice, Tanyel Martin, Therry Schmier, Christina Rauchfuss, Thomas Cercis Önder, Aylin Önder, Kerem Kurtgil, Kaya Kurtgil ve Marit De Leewn'e hediyelerini Kolej Müdürü Seyfullah Ekim, Müdür Yardımcısı Mehmet Alp ve müzik öğretmeni Zuhal Güzel'in elinden aldı. Okullarında 10 ülkeden 20 yabancı öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü ifade eden Müdür Seyfullah Ekim, bazı öğrencilerinin Noel Bayramı kutlamaları için aileleri ile birlikte ülkelerine gittiğini söyledi. Seyfullah Ekim, "Okulumuzda okuyan yabancı öğrencilerimizin Noel Bayramı'nı tebrik ederek, sevinçlerine ortak olduk. Okumuzda Almanya, İngiltere, Belçika, İtalya, Norveç, Danimarka, Hollanda, İsviçre 20 öğrencimiz eğitim ve öğretim görüyor ve hepsinin de Türkçeleri çok güzel. Öğrencilerimizin Noel tebriğinden sonra müzik öğretmenleri ile birlikte İstiklal Marşı ve Çanakkale Türküsü'nü okumaları bizleri duygulandırdı. Yabancı öğrencilerimizin dini bayramları ve özel günlerine yanlarında olarak kendilerini daha rahat ifade etmelerini sağlıyoruz. Paskalya Bayramlarında da okulumuzda aileleri onuruna yemek vermiştik." diye konuştu.

 



Yabancı öğrenciler, öğretmelerinden Noel hediyesi aldıktan sonra müzik öğretmelerinin çaldığı kanun eşliğinde Berkant'ın Samanyolu, Çemberimde Gül Oya seslendirdi. Hollandalı öğrenci Marit De Leewn ile Alman öğrenci Christina Rauchfuss Almanca şarkı söyleyerek, 2008 yılının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.