• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Dünya sağlıkçıları geliyor

Dünya sağlıkçıları geliyor
Amerikan Medikal Turizm Derneği ile Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Dünya Medikal Turizmi Kongresi’nin İstanbul’da yapılmasında anlaştı.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM

ŞİKAGO/ AMERİKA- Şikago Union League Club of Chigago Oteli'nde yapılan “Medical Tourism in Turkey " konferansında Amerikan Medikal Turizm Derneği Başkanı Renee Marie Stephano ile Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu başkanı Emin Çakmak, 2010 yılında Dünya Medikal Kongresi"nin İstanbul"da yapılması için anlaşma yaptılar.


Amerikan Medikal Turizm Derneği Başkanı Renee Marie Stephano, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Levent Baş  ile Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu başkanı Emin Çakmak

STEPHANO: FİYAT, KALİTE, HİZMETLE TÜRKİYE SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR MERKEZDİR

İmza töreninden sonra Amerikan Medikal Turizm Derneği Başkanı Renee Marie Stephano “Dünyadan gelecek yaklaşık 1000 konuk İstanbul Medikal Kongresi"ne katılacaklar. Amerika"dan çok sayıda katılım olacaktır. Türkiye"de yaptığımız incelemelerde tüm sağlık kuruluşlarının dünyadaki bir çok menzerlerinden üstün teknolojiye sahip olduklarını ve her branşta çok iyi doktorun olduğunu gördük. Türkiye fiyat, kalite ve hizmet anlayışı ile dünyanın sağlık turizminde çekim gücünü oluşturacaktır” dedi.



EMİN ÇAKMAK: DÜNYANIN SAĞLIK TURİZMİNİ İSTANBUL"DA AĞIRLAYACAĞIZ

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu başkanı Emin Çakmak"ta Şikago"da düzenlenen “Medical Tourism in Turkey " konferansına katılan kuruluşların da İstanbul"daki Dünya Medikal Kongresi"nden yer alacaklarını belirterek “Dünyanın bir çok ülkekesinde sağlık sektörünü ve sağlık turizmini yönetenleri İstanbul"da ağırlayacağız. İlk kez yapılacak olan dünya çapındaki bu organizasyonda Amerika ile işbirliği içinde hareket edeceğiz. Dünya Medikal Kongresi"ne Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi üyeleri ile ev sahipliği yapacağız. Bu arada Devlet bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklarda bu kongrede yer alacaktır. Bu organizasyonda en büyük desteği Türk Hava Yolları"nın vereceği taşıma hizmetiyle sağlıyacağız” şeklinde konuştu.


TC Şikago Başkonsolosu Akın İpek, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu başkanı Emin Çakmak, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin

KARLITEKİN: THY"NİN HEDEFİ 3 MİLYON AMERİKALI YOLCU
İmza töreninden sonra konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türkiye"ye yönelik sağlık turizmi için yapıyan çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirterek “Amacımız Amerika"dan Türkiye"ye gelen yolcu sayısının 3 milyona çıkmasıdır. Bu gibi çalışmalarla bu rakamı yakalayacağımıza inanıyoruz. İstanbul"da yapılacak Dünya Medikal Kongresi uzun bir çalışmanın ürünüdür. Şikago "Medical Tourism in Turkey" kongresi bunun ilk adımıdır. Önümüzdeki günlerde yapılacak bu gibi çalışmalarda THY her zaman yerini alacaktır” dedi.


Türkiye Sağlık Turizmi Kongresi'nde THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Şikago'da yerleşik Türk işadamlarının ilgi odağı oldu. THY'nın Şikago uçuşlarının kendilerine çok fayda getirdiğini belirten işadamları, Karlıtekin'e teşekkür ettiler.


Şikago Türkiye Sağlık Turizmi Kongresi'ne katılanlar


Türk Amerikan Ticaret Odası- TACCI-Midwest Başkanı Prof.Dr. Sevil Kutay, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'e teşekkür plaketi verdi


Türk Amerikan Ticaret Odası-TACCI-Midwest Başkanı Prof.Dr. Sevil Kutay,TC Şikago Başkonsolosu Akın İpek'e teşekkür plaketi verdi


Türk Amerikan Ticaret Odası- TACCI-Midwest Başkanı Prof.Dr. Sevil Kutay, THY Şikago Müdürü Rengin Akıllıoğlu'ra teşekkür plaketi verdi


Düzenlediği organizasyonlarla Türkiye'nin tanıtımını yapan ve Türk Dünyası Festivali ile Şikago'da Türkiye adını yerleştiren Niagara Vakfı Yönetimi konukları ağırladılar.



THY  Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi kurucu Başkanı Emin Çakmak, turkiyeturizm.com sahibi Özkan Altıntaş ve THY Şikago yöneticilerine sabah kahvaltısı verdiler.



Kahvaltıda Niagara Vakfı'ndan Hakan Berberoğlu vakfın faaliyetleeri ile ilgili  sunum yaptı.  Vakfın yöneticileri Muhittin Er, Süleyman Turhan, Hilmi Cınar konukseverlik göstererek düzenleyecekleri Türk Dünyası Festivali'ne konukları davet ettiler.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.