• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye sağlıkta iyi destinasyon

Türkiye sağlıkta iyi destinasyon
Şikago'da “Medical Tourism in Turkey " konferansına katılan THY Başkanı Candan Karlıtekin, THY olarak çalışmalara desteği sürdürecekleri söyledi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


ŞİKAGO/ AMERİKA- Şikago Union League Club of Chigago Oteli'nde başlayan  “Medical Tourism in Turkey" konferansına katılan Amerika'nın sağlık turizmi endüstirisini yöneten kurum ve kuruluşların yöneticileri Amerika'nın yurt dışından sağlık hizmetine ihtiyacı olduğunu söylediler. Amerika için giderek büyüyen pazarda Türkiye'nin iyi bir destinasyon olduğunu belirten konuşmacıların bazıları ize Türkiye'nin ülke imajını düzeltmesi gerektiğini ve Amerikalılara karşı tutumlarında değişime ihtiyaç olduğunu belirttiler. Bütün bunlara rağmen kalite, fiyat, yeterli teknik yapı ve doktorların vasıfları nedeniyle Türkiye'nin Amerika için önemli bir destinasyon olduğunu anlattılar.



TÜRK-AMERİKAN TİCARET ODASI'NDAN THY'YE TEŞEKKÜR

Türk- Amerikan Ticaret Odası-TACCI-Midwest Başkanı Prof. Sevil Kutay açılış konuşmasındo toplantıya katılanları tanıttı ve THY"nin verdiği desteğe, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin"in toplantıya katıldığını belirtti. Kutay, THY'nin toplantıya verdiği destek için Karlıtekin'e teşekkür etti.



ŞİKAGO KONSOLOSU İPEK: OBAMA'İN ZİYARETİ TÜRKİYE'Yİ TANITTI

Türkiye"nin Şikago Konsolosu Kenan İpek, Türkiye"nin siyasi ve dostluk açısından son yıllardaki ve Başkan Obama"nın Türkiye ziylaritinden sonraki gelişmeler salkı turizmi açısından faydalı olacağını belirtti.
Türkiye"nin sağlıkı turizminde önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek Amerika'ya göre büyük imkanlara sahip olduğunu söyledi. Amerikan pazarına sağlık hizmeti vermek vöe Türkiye"nin imkanlara sahip olduğunu anlatmak istiyoruz.



THY YÖNETİM KURULU BAŞKANI KARLITEKİN: SAĞLIK TURiZMİ PAZARINI DESTEKLİYORUZ

Candan karlıtekin, Candan selamlar diyerek başladığı konuşmasında THY"ye gösterilen igiye candan teşekkür etti. THY"nin bu pazarı desteklediğini söyledi.Türkiye"nin coğrafi durumunun böyle bir Pazar için uygun olduğunu belirterek, Skytrax"de uluslararası taşımacılıkta önemli yere sahip olduklarının kanıtlandığını belirten Karlıketin, yolcuların uygun fiyatlarla ve konforlu bir şekilre uçabilme imkanına sahip olduklarını belirtti. Biz sadece Türkiye için değil Star Alliance bağlı olan havayolları bağlantısıyla tüm ülkelere uçuşu destekliyoruz.



MTA"DAN STEPHANO: TÜRKİYE İLE AMERİKA ARASINDA İYİ BİR NETWORK AĞI KURULMALI

Amerikan Medikal Turizm Derneği Başkanı Renee Marie Stephano medikal turizm hakkında bilgi verdiklen sonra barkovizyon ile Amerika pazarının durumu özetledi. Amerikan Medikal Turizm derneği olarak yurtdışına bir çok hasta gönderdiklerini belirterek çeşitli ülkelerdeki tedavi masraflarını tablolarla kıyasladı. Türkiye pazarının potansiyelini anlatan Stephano, sağlıklı bir network ağına ihtiyaç olduğunu söyledi.



JCI'DEN TİMMONS: SAĞLIKTA EN İYİ HİZMETİ VERENE GİDİLİR
Joint Comission Internatonal Başkanı Karen Timmons, “Kim en iyi hizmeti veriyorsa oraya gidilir.Sağlık konusunda ücrete değil sağlık kuruluşunun bulunduğunu belirterek, JCI"nin btanrdantlarına uyan ülkelerle çalışıldığını söyledi. Türkiye"de bu konuda yetkili bulunan hastanelerle çalıştıklarını belirtti.



DELOITTE'DEN FLANIGAN: GELECEK 10 İÇİNDE AMERİKA SAĞLIK TURİZMİ PAZARI BÜYÜYECEK

Deloitte Medikal Turizm Danışmanlık Bürosu Life Sciences&Health Care Practise"dan Brian Flanigan müşteriler için en iyi fiyatların araştırılması hakkında konuştu. Medikal turizm pazarının büyümesine örnek olarak 2007 yılından 750 bin kişinin evini sağlık için terkettiğini belirtti. Amerika sağlık pazarında seyahatlerinde 2017 yılına kadar artacağını belirtti. Otel grupları hastalara yönelik özellikleri hazırlamalıdır. Kaliteli hizmet hedeflenmelidir.



HOK'TAN FITZ: TERCİH EDİLMEK İÇİN İYİ BİR SLOGAN BELİRLENMELİ
HOK Sağlık Danışmanlığı"ndan Todd W. Fitz bölgelerin sağlıkta özel hizmetlerle öne çıktaklarını söyledi. Singapur, Tayland, Malezya"nın kalp hastalıklarında merkez, Bangkok"un medakalde merkez olarak bilindiğini belirtti. Pazarlamada teknolojik ve klinik özelliklerin ayrı tutulmasıyla pazarlama yapılması gerektiğini söyledi. Fiyat ve hizmetinde ayrı bir değerlendirme olduğunu anlattı. Malezya 9 bin, Singapur 18 bin, Tayland"da 11 bin dolar olan kalp ameliyatlarının ABD"de 130 bin dolar olduğunu bildirdi. İyi slogan belirlemek gerektiğini belirtere, kanser hastalığı için en iyi 15 merkezin arasında en iyi olduğunuzu görtermek gerektiğini söyledi.
Hizmetin verilmesinde bir çok faktörün rol oynadığını buna THY"nin ulaşımınında önemli yeri olduğu belirtti. Zirvede olan medikal destinasyonların tercih edilmesindeki başlıca nedenleri şöyle özetlidi. Güven duyulması için JCI akreditasyonu, uluslararası deneyili olan doktorlar, Amerika yönetimi hakkında deneyimli ve teknolojik avantajlı olmanın etkin olacağını anlattı.



SURGICAL TRIP'TEN O"HARA: TÜRKİYE İYİ BİR DESTİNASYON

Surgical Trip"ten Tom O"Hara, Amerika"da kuruluşlar ve hastalar için medikal turizmin önemini belirten konuşma yaptı. 2050"de Amerikan halkının yüzde 50"si etnik kökenli olacak. Amerika"da 500 bin Türk nüfusu olacak. Bu arada 25 yılda ortopedik özürlü kesimin yüzde 673 oranında büyüyeceğini ileri sürdü. Verilecek servis ve iyi ekibin avantajlar yaratacağını belirtti.Türkiye Amerikan kuruluşlar ve hastalar için çok iyi bir destinasyondur.




HOEBERECHTS: TÜRKİYE'NİN İMAJI EN BÜYÜK ENGEL OLARAK GÖRÜLÜYOR

WordMed Assist CEO"su Woeter Hoeberechts, Türkiye"yi çok sevdiğini belirterek konuşmasına başladı. Amerikanını yüzde 90"ının fiyat nedeniyle gittiğini beilrterek, kalite, dil bilmek ve yanında turizm aktivitelerinin olmasının cazibeyi arttırdığını anlattı. Türkiye"nin bypass ameliyatları için kalite ve turizm avantajının bulunduğunu belirtti. Hindistanın kalite, fiyat, ülke imajı, dil ve turizm avantajları ile tercihte ilk sırada anıldığını söyledi. Ancak kalite, fiyat ve diğer özelliklere bakıldığıda pazarın hareketlenmisinin zaman alacağı ve Türkiye"nin en büyük sorun ülke imajı olarak görüldüğünü söyledi.



CBH BAŞKANI BOUCHER: YÜKSEK STANDARTTA GÜVENLİ HİZMET VERİLİYOR

Companion Global Heathcare Başkanı David Boucher Türkiye"deki hastanelerin diğer ülkelere göre çok iyi durumda olduğunu söyledi. Sağlık turizminde tercihin havayolu ile olduğunu belirterek, Türkiye"nin misafirperverlik ile öne geçtiğini belirtti. Ancak ek bilgilerle bu tercihi daha ileriye götürmek imkanı bulunduğu bildirdi.

Konferansın öğleden sonraki oturumunda United Healthcare'den Kemal Canlar, Healty Travel Media CEO'su Joseph Woodman sağlık turizmini anlattılar.
Daha sonra Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi'nden Levent Baş, Acıbadem'den Beril Öngen, Dünya Göz'den Selin Yıldırım Peker, İzmir Kent Hospital'den Tulpar Demirbilek, Memorial'dan Medikal Direktör Yardımcısı Dr. Sevim Şuekinci, Yeditepe Üniversite Hastanesi'nden Gupse Cular, Yeditepe Üniversite Hastanesi'nden Sina Ercan, Anadolu Sağlık Merkezi'nden Sertaç Çiçek, Türkiye'nin sağlık turizmini ve çalıştıkları kurumların verdiği hizmetleri anlattılar. Pat Beach'da Türkiye'den aldığı sağlık hizmetini anlattı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.