• BIST 11007.37
  • Altın 5743.85
  • Dolar 42.5228
  • Euro 49.5529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 10 °C

Mümtaz Pehlivanlı'yı kaybettik

İsmail Emen

2013 ülkemize hiç uğurlu gelmedi. Peşpeşe çok değerli insanlarımızı yitirdik. En son can dostum, arkadaşım ve kardeşim Mumtaz Pehlivanlı'yı kaybettik. Ankara Kolejinden sonra girdiği Mülkiye'de çok başarılı bir ögrenci olarak temayüz etti. Benden iki sınıf geride idi. Çok iyi bir eskrim oyuncusu idi. Her zaman faal bir talebe oldu. Yurtdışında yüksek lisansını yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinden sonra Halkbank Genel Müdürlüğü yaptı.O dönemde bende Ankara'da idim. Yeni Halkbank Binasını inşa etmiş ve taşınma hazırlığı içinde idi. Ansızın Hazine Müsteşarlığı binaya el koydu. Mani olmak için bütçeye gece yarısı ek madde bile koydurmuştu. Binasını kaptırmamak için ilgili bakan Güneş Taner ile bayağı sürtüşme yaşamıştı.Ne zaman Hazine Müşteşarlığına gitsem hep Mümtaz'ı ve verdiği mücadeleyi hatırlarım.Bugünkü başarılı Halkbank'ın temellerinde onun büyük gayretleri vardır.

Bütün bu görevleri sırasında hiçbir zaman nezaket, saygı ve onurundan zerrece ödün vermeden, ne oldum ben havasına girmeden görevlerini yaptı ve hepimizin sevgi ve saygısını kazanmasını bildi.. Ziraat ekolunden gelen çok değerli bir bankacı idi.Muhtelif yerlerde birlikte görev yaptık. Aynı odayı paylaştık. Birlikte seyahat ettim. Yakın arkadaşım ve dostumdu. Zaman zaman kendisini politikaya yönlendirmeye çalıştım. Yakışırdı gerçekten. Ama milletvekili olan kardeşinin menfur ölümünden dolayı politikadan nefret ediyordu. Onun ölümünden sonra dünyaya bakış açısı sanki değişmiş gibiydi.Hayatındaki en önemli şey eşi ve çocukları idi. Tam bir anadolu delikanlısı gibi yaşadı ve öldü.
Hayatında yalan dolan olmadığına adım gibi eminim. Güç görevleri başarıyla ve onuruyla başardı. Geride kalanlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır dilerken eksikliğini herzaman hissedeceğim.sevgili dostumada AllahRtan rahmet diliyorum. 

Bu yazı toplam 4372 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.