• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Muğla'da hava kirliliği konuşuldu

Muğla'da hava kirliliği konuşuldu
Muğla'daki hava kirliliğinin en az seviyeye indirilmesi amacıyla valilik, belediye ve Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle bir toplantı düzenlendi.

MUĞLA -Muğla'daki hava kirliliğinin en az seviyeye indirilmesi amacıyla valilik, belediye ve Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle bir toplantı düzenlendi.

İlgililerin ve apartman yöneticilerinin yanısıra il merkezindeki kalorifer ateşçilerinin de katıldığı toplantıda, "Muğla'da Hava Kirliliğinin Önlenmesi ve Enerji Ekonomisinin Sağlanması" konusu anlatıldı.

 

Çevresinin dağlarla çevrili olması sebebiyle hava kirliliğinde Türkiye'deki ikinci derecede iller arasında yer alan Muğla'nın il merkezinde, kirliliğin en aza indirilmesi ve bu konuda toplum bilinci oluşturulması hedefleniyor. Belediye Konakaltı Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Vali Lütfi Yiğenoğlu, bireylerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için sağlıklı çevreye ihtiyaçları bulunduğuna işaret ederek, çevrenin her yönüyle temiz tutulmasında bugünün yetişkinlerinin, çocuklara ve gelecek kuşaklara karşı önemli görev ve sorumlulukları bulunduğunu söyledi. Hava kirliliğinin en az seviyeye çekilmesinde ve enerji tasarrufu sağlanmasında toplumda bu konuda bilinç oluşmasının hayati önemi olduğunu vurgulayan Vali Yiğenoğlu, bu tür eğitici toplantıların büyük önem taşıdığını kaydetti.

 



Belediye Başkanı Osman Gürün ise şehir merkezinde hava kirliliği yönünden beş yıl öncesine göre önlemler ve vatandaşların duyarlılık göstermesiyle önemli mesafe kaydedildiğini söyledi. Başkan Gürün, merkezde daha sağlıklı bir çevre oluşması için kalorifer kazanlarının ve yakma tekniklerinin büyük önem taşıdığını, bu sebeple yetkililerce verilen bilgilerin eksiksiz uygulanması gerektiğini ifade etti.

 

Toplantıda ayrıca Muğla İl Çevre ve Orman Müdürü Behlül Şenyürek tarafından, apartman yöneticilerinin kanuni sorumlulukları ve cezai müeyyideler anlatılırken Makine Mühendisleri Odası Muğla Şubesi yetkilileri de hava kirliliğinin en az seviyeye çekilmesinin yanında uygun yakma teknikleri kullanılarak sağlanacak enerji tasarrufu konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.