• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

“Milletvekiilleri Ormanı' fidanları bakımsızlıktan kurudu

“Milletvekiilleri Ormanı' fidanları bakımsızlıktan kurudu
23 dönem TBMM'deki milletvekilleri adına Taşağılda “Milletvekilliği Korusu'' kurarak 550 milletvekilinin isminin bulunduğu çam fidanlari dikerek isimlerini de yazdırarak üzerilerine asmıştı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN-
MANAVGAT/ANTALYA - Orman Genel Müdürlüğü'nün(OGM)'nin 12 yıl önce TBMM'nın açılışının 88'nci yıldönümünde Antalya'nin Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi'nde Yangına Dayanıklı Orman Ağaçları Dikimi Projesi YARDOP’ta 23 dönem milletvekilleri adına dikilen çam fidanlarının çoğu bakımsızlıktan kurudu.

milletvekiilleri-ormani.jpgTAŞAĞıL'DA “MILLETVEKILLERİ ORMANI''
Antalya Evrensel Değerler Platformu (EDEP) Başkani Avukat Mücahit Gündoğdu, TBMM'nin açılışının 100'ncü yıl dönümü ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dönem OGM Müdürü Osman Kahveci'nin milli iradeye dikkat çekmek için o dönem 23 dönem TBMM'deki milletvekilleri adına Taşağılda “Milletvekiilleri Ormanı'' kurarak 550 milletvekilinin isminin bulunduğu çam fidanlari dikerek isimlerini de yazdırarak üzerilerine asmıştı.

milletvekiilleri-ormani-001.jpgBDP MILLETVEKILLERININ ISIMLERI KALDıRıLDı
Milletvekilleri yanısıra dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkani Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in isimleri bulunduğunu vurgulayan EDEP Başkani Gündoğdu, ''OGM, dönem yöredeki bazı siyasi parti temsilcilerinin baskısı üzerine fidanlardaki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin isimleri kaldırılsın itirazi karşında tüm fidan üzerindeki milletvekillerinin isim levhalarının kaldırıldığını.

millitvekilleri-ormani.jpg100’CÜ YIL OTURUMU PATARA MECLISI'NDE YAPILACAKTı
12 yıl içinde fidanlarin önemli çoğuda bakımsızlıktan kurudu. Dönemin meclis başkanı Köksal Toptan tenezzül edip açılışina bile gelmedi. Maalesef Gazi Meclisi Antalya Kaş'tada halihazirda MS 4'ncü yüzyılda inşa edilen dünyanın en demokratik meclisi olan Patara Meclisi'ni de restorasyon ettirmiş. Meclis'in 100. yıl dönümünde oturumunu Patara Meclisi'nde yapacaktı.
TBMM Başkani Prof. Dr. Mustafa Şentop'un da covid 19 sonrası acilen Patara Meclisi'nde Avrupa Konseyi Parlamanter Meclisi (AKPM -PACE) ve AB milletvekillerinin katılımıyla 1400 oturumlu dünyanın en demokratik meclisinin açılışını yapmalı. Ayrıca 600 milletvekili adına yanan bir ormanlık alana milletvekillerinin isimlerini isimleri yazılmalı.

milletvekiilleri-ormani-002.jpg
FIDANLARA SAHIP ÇıKILMALı
Milli irade diyenler önce kendi değerlerine sahip çıkmalı. Bunda 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Milli iradeden başka otorite yoktur’ diyerek 23 Nisan 1920'de birinci meclisi dualarla açmıştır. Bu günü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak dünya çocuklarına armağan etmiştir. TBMM, Taşağıl'da 23 dönem milletvekillerinin anısına dikilen fidanlara sahip çıkmalı. Kuruyan fidanların yerine yenileri dikilmeli. Dikilmeli ki parlamenter demokrasinin ne kadar önemli olduğunu göstersin''' diye konuştu.

Bu haber toplam 1638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.