• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Meta yeniden personel çıkarmaya hazırlanıyor

Meta yeniden personel çıkarmaya hazırlanıyor
Facebook'un çatı kuruluşu Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in kasım ayındaki işten çıkarma kararından sonra organizasyon yapısında yeni bir yapılanmaya gideceği ve şirket genelinde işten çıkarmaların masada olduğu belirtildi.

LOS ANGELES - Facebook'un çatı kuruluşu Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in kasım ayındaki işten çıkarma kararından sonra organizasyon yapısında yeni bir yapılanmaya gideceği ve şirket genelinde işten çıkarmaların masada olduğu belirtildi.

Meta dünya genelinde binlerce çalışanını etkileyebilecek yeniden bir yapılanma sürecine giriyor.

meta.pngBloomberg’in yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Facebook insan kaynakları, avukatlar, finans uzmanları ve üst düzey yöneticileri görevlendirerek yeni bir işten çıkarma turuna hazırlanıyor.

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, Meta’nın, lider pozisyonundaki bazı yöneticileri doğrudan daha alt düzey rollere düşürmeyi planladığını ve organizasyon şemasında değişikliğe gideceğini belirtti. Değişiklik sonrası söz konusu çalışanların istifa etmesinin beklendiği iddia edildi.

Zuckerberg, geçtiğimiz kasım ayında toplam çalışan sayısının yaklaşık yüzde 13’üne denk gelen 11 binden fazla çalışanın işten çıkarılacağını açıklamıştı. Zuckerberg, açıklamasında ayrıca, bu kararın ardından "daha fazla işten çıkarma beklemediği" konusunda güvence vermeye çalışmasını da söylemişti.

Kaynaklar, organizasyon yapışındaki değişikliğin yanı sıra şirketin bazı proje ve işlerde de kesintiye gitmeyi değerlendirdiğini söyledi. Şirket genelinde ve dünya çapında Meta için çalışanları etkileyecek olan bu kararın büyük olasılıkla aylar içerisinde gerçekleşebileceği aktarıldı.

İŞTEN ÇIKARMA DALGASI SÜRÜYOR

ABD'li teknoloji şirketlerinde işten çıkarma dalgası sürerken, diğer sektörlerden de ardı ardına işten çıkarma duyuruları geliyor.

Yükselen enflasyon ve olası resesyon endişelere neden olurken, özellikle ABD'de birçok teknoloji şirketi, geçen yıl binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almaya başlamıştı. Bu şirketler arasında Meta ve Amazon gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının bulunması dikkati çekmişti.

Bu yıl, Microsoft, Google'ın ana kuruluşu Alphabet, IBM gibi şirketler çalışanlarının işine son vereceğini duyurmuş, teknoloji şirketlerinin yanı sıra otomotiv sektöründen Ford ve kimya sektöründen Dow da işten çıkarmalara gideceğini açıklamıştı. 

Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.