• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Medical Park sağlık turizminde

Medical Park sağlık turizminde
Medical Park Sağlık Grubu İran ve körfez ülkelerine yönelik sağıık turizmini hedefleyerek Van’da yaklaşık 60 milyon dolara tam teşekküllü hastane açtı.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


VAN- Sağlıkta global marka olmayı hedefleyen Medical Park Sağlık Grubu İran ve körfez ülkelerine yönelik sağıık turizmini hedefleyerek Van’da yaklaşık 60 milyon dolara tam teşekküllü hastane açtı. Sadece iç donamımı için 30 milyon dolar harcanan ve benzeri bölge ülkelerinde bulunmayan hastanede organ nakilnden, kalp ameliyatlarına kadar her türlü sağlık hizmeti verilecek. THY ve özel uçak şirketleri ile yapılan anlaşmalarla hastaların Türkiye'nin dört bir yanındaki Medical Park hastanelerinin imkanlarından yararlanması sağlanacak.


Van'ın en büyük alışveriş merkezlerinde ayakkabı ve giyim mağazaları bulunanlar Medical Park Hastanesi'nin gelmesinin iyiye işaret olduğunu belirterek, "Sağlık turizmi için gelenler alışveriş yaparlar ve pazara hareketlilik gelir" dediler.

Medical Park Sağlık Grubu  Bölge Koordinatörü  Op.Dr.Zafer Beken, Güneydoğu Anadolu'da Van’dan sonra Gaziantep’te mart ayında hizmete girecek olan aynı özelliklere sahip yeni bir hastane ile Suriye ve Irak sağlık turizmine hizmet vereceklerini söyledi.



BAHÇELİEVLER MEDİCAL PARK HASTANESİ GEZİLDİ

İran’ın Unumiye bölgesinde Tebriz’den n Hello Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Emin Çakmak’ın düzenlediği “sağlık turu” ile Türkiye’ye gelen  seyahat acenteleri, doktorlar , hastane yöneticileri ve sahiplerinden oluşan İran heyetine önce İstanbul Bahçelievler’de bulunan Medical  Park Hastanesi gezdirildi.



Hastane hakkında hastane başhekimi Dr.Rüya Saidalı, Genel Müdür Erman Süsler ve Op.Dr. Ali rıza Hikmet tarafından bigil verildi.

Medical Park Sağlık Grubu Halkla İletişim Koordinatörü Banu Başaran ve  Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Başaran tarafından ağırlanan konuklar daha sonra uçakla Van’a  götürüldü.






VAN MEDİCAL PARK HASTANESİ AÇILIŞI

Van’da açılan Medical Park Hastanes i Müdürü ve Başhekimi Op.Dr. Adnan Arslan ile Medical Park Sağlık Grubu Bölge Koordinatörü ve Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Zafer Beken tarafından yeni açılan hastane hakkında bilgi toplantısı yapıldı.



Urumiye’de Espoota Turizm Şirketi Sahibi Muhammed Rıza Rezai, Van’da kurulan hastanenin İran’a çok yakın olduğunu vereceği hizmetle İran sağlık trurizmini Avrupa’dan Van’a çekeceğini söyledi.





Tebriz Şems Hastanesi Sahibi ve Başhekimi Hasan Çorapçı’da hastaneden çok etkilendiğini, kendisinin Tebriz’de 300 yataklı bir hastanesi olduğunu belirterek, “İnsanın iki eli vardır. Bir eli kendisine hizmet için, diğeri başkalarına hizmet içindir. Böyle sağlık kuruluşları insanlığa hizmet içindir. İran’daki hastanemle medical Park arasında işbirliği içinde çalışacağız” şeklinde konuştu.



İranlı heyette Tebriz Seyahat Acentesi sahibi Samad G. Hasani, Dena-Rose seyahat Acentesi sahibi Najafi Ezzat, Najafi Bagher ile Flamingopar Acentesi yer aldı.



HEDEFİMİZ: “SAĞLIKTA GLOBAL MARKA OLMAK”

Medical Park Sağlık Grubu Bölge Koordinatörü ve Sentez Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Zafer Beken İran heyeti ile yerel basının katıldığı bir toplantıda Van ‘da açılan hastane hakkında şu bilgileri verdi:

“Ülkemiz, son yıllarda sağlık alanında önemli değişimlere sahne olmaktadır. Hastalar ve hasta yakınları sağlık alanında alternatif hizmet sunucularıyla tanışmaktadır. 

 

Günümüzde gerek kamu, gerekse özel sağlık sistemi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için önceliklerini değiştirmek zorunda kalmaktadır. Sağlık sisteminin merkezinde artık vatandaşlarımız var. Hastalar, yapılan yasal düzenlemeler sayesinde, sosyal güvenceleri ne olursa olsun doktorlarını ve tedavi görecekleri hastaneyi seçme özgürlüğüne sahipler.

 

Bu değişim sürecinde kamu, üzerine düşen yasal düzenlemeleri yaparken, özel sağlık sisteminin de yeni duruma adapte olabilmek için yeniden yapılanma ihtiyacı hissetmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu yapılandırmayı yapabilen  Kurumsal Hastaneler  tercih sebebi olacaktır.

 

Yeni dönemde olan bu yapılandırmaların ülkemiz sağlık sisteminin geleceğine de önemli katkılar sağlayacağı açıktır.

 



A GRUBU HASTANELER ZİNCİRİ

Medical Park Sağlık Grubu olarak bizler kendimize bu yeni dönem için hedefler koyduk. Hedefimiz öncelikle bir hayaldi… Bu hayali projelendirdik. Projelerimizi ise hayata geçirmeye başladık. Cesaretle ve tutkuyla 8. hastanemiz olan Van Medical Park Hastanemizi açtık.

 

Amacımız kaliteli sağlık hizmetini A grubu hastanelerle geniş halk kitlelerine taşımaktı… Toplumun geniş kesimini, böyle bir sağlık hizmetiyle tanıştırmaktı. A Grubu hastaneler zincirini ülkemizin değişik bölgelerine taşıma amacımız, Bursa’da 2007 yılı içinde açtığımız Medikal Park Hastanesi ile yaşama geçti.

 



GAZİANTEP MEDİCAL PARK AÇILIYOR

Bu zincirin ilk halkası olan Bursa’yı çok yakın tarihte Gaziantep’te açacağımız Medical Park Gaziantep Hastanesi takip edecek. 2008 yılı içerisinde Antalya, Samsun, Ordu, Diyarbakır ve yıl sonunda açılması planlanan 40.000 m2  lik kapalı alanı ile Medical Park İzmir Hastanesi Türkiye’nin en büyük özel hastanelerinden biri olacaktır. Bu hastanemizin açılışı ile Medical Park Sağlık grubu Üniversite statüsüne de kavuşacaktır.

 

Yine 2008’in ilk yarısı içerisinde Akdeniz bölgesinin en büyük özel hastanesi olarak 30 bin m2’lik kapalı alanıyla Medical Park Antalya Hastanesi açılacaktır. Antalya’daki hastanemiz de sağlık turizmi konusunda da özel bir konumda olacaktır.

 

Medical Park Hastaneleri özel sağlık sisteminde rutin olarak uygulanamayan faklılıklarıyla da imza atacaktır. Örneğin 176 yatak kapasitesi ile bölgemizde hiçbir özel hastanede yapılamayan invaziv Kardiyoloji uygulamalarını, KVC cerrahisini, Gama kamerayı, Kanser taramasında günümüzün en modern teşhis yöntemlerinden biri olan PET CT’ yi  ayrıca bunun devamında kanser tedavisinde gerekli olan Kemoterapiyi ve ışın tedavisi olarak bildiğimiz Radyoterapinin  en modern cihazlarından biri olan LINAC ‘ı Van Hastanemizde yakın bir tarihte kullanmaya başlıyoruz."

 

Van Medical Park Hastanemiz sağlık sektörüne getirdiği faklılıklarıyla komşumuz olan İran ile Sağlık Turizmi çalışmalarını da başlatmıştır. Bugün misafirimiz olan İran heyeti hastanemizi tanımak için ilimize gelmiştir. Bu heyetteki misafirlerimize Medical Park Sağlık Grubuna gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

 

Yine bu yıl içinde tamamlanacak olan Antalya ve İzmir hastanelerimizde Organ Transplantasyon merkezleri kurularak Böbrek, Karaciğer, Kalp ve Pankreas gibi organ nakillerini de gerçekleştireceğiz.

 

Medical Park Sağlık Grubu ‘ulusal marka’ olma hedefini yakın gelecekte ‘global marka’ olmaya taşımak üzere, tıp teknolojisindeki yenilikler ve sağlıkta nitelikli insan gücüne dayalı yatırımlarıyla hızla sürdürecektir. En büyük arzumuz, daha iyi bir sağlık hizmetini geniş insan kitlelerine en uygun maliyette ulaştırmaktır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.