• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

Media Markt reklamı durduruldu

Media Markt reklamı durduruldu
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Media Markt'ın reklam kampanyası için 3 ay süreyle tedbiren durdurma kararı verdi.

ESKİŞEHİR -Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulunun Media Markt'ın reklam kampanyası için 3 ay süreyle tedbiren durdurma kararı verdiğini bildirdi.
Karacan, yazılı açıklamasında, merkezi İstanbul'da bulunan ve Eskişehir'de de şubesi olan elektronik ürün mağazalar zinciri Media Markt'ın, ülke genelinde yürüttüğü reklam kampanyalarında, "ticaret erbaplarını ve tüketiciyi karalayıcı, küçük düşürücü, rencide edici" ifadelerin yer aldığını savundu.
Bu nedenle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığına 6 Ekimde müracaatta bulunduklarını belirten Karacan, şunları kaydetti:
"Bu konu Reklam Kurulu Başkanlığının 13 Ekim tarihli toplantısında görüşülerek karara bağlanmıştır. Müracaatımız sonucunda alınan kararda ilgili reklam kampanyasının sona erdirilmesiyle ilgili olarak 3 ay süreyle tedbiren durdurma kararı verildiği ve bu kararın resmi tebliği niteliğindeki yazının da firmaya posta yoluyla gönderildiği bilgisi alınmıştır. Bu karalayıcı, rencide edici reklamlar yoğun girişimlerimiz neticesinde son bulmuştur. Eskişehir tüccar, sanayici ve halkının hak etmediği her girişim, karşısında Eskişehir Ticaret Odasının hukuki mücadelesini bulacaktır."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.