• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 21 °C

Mavi Paten Projesi ile gençler otobüse değil, hayata tutunacak

Mavi Paten Projesi ile gençler otobüse değil, hayata tutunacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, paten sürmeyi seven gençlerin trafikteki tehlikeyi ortadan kaldırmak ve onların fikirleriyle yeni projeler geliştirmek için Mavi Paten Projesi’ni başlattı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalyae - ‘
Mavi Paten Projesi’ni başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Otobüse değil hayata tutun” sloganı ile Antalya’da paten kullanan gençlerle bir araya gelerek sorun, talep ve önerilerini dinledi. Kamu kurumlarından temsilcilerin de yer aldığı buluşmada gençler, karayollarındaki araçlara tutunarak yaptıkları tehlikeli yolculuklar konusunda uyarılarak, tavsiyelerde bulunuldu.

mavi-paten-projesi.jpg

Antalya Büyükşehir Belediyesi, paten sürmeyi seven gençlerin güvenli bir şekilde paten kullanmalarını sağlamak, trafikteki tehlikeyi ortadan kaldırmak ve onların fikirleriyle yeni projeler geliştirmek için Mavi Paten Projesi’ni başlattı. “Otobüse değil hayata tutun” sloganı ile hayata geçirilen proje kapsamında patenci gençlerle kamu kurum temsilcilerinin katıldığı bir buluşma gerçekleştirildi. Konyaaltı Sahili Olbia Kent Meydanı’nda gerçekleşen programda Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası da bir konser verdi.

mavi-paten-projesi-001.jpgKamu Kurum Temsilcileri Gençleri Dinledi

Buluşmada, patenci gençlerin sorun, talep ve fikirleri dinlendi. Geçtiğimiz Nisan ayında paten sürmek için otobüse tutunan bir gencin hayatını kaybettiği hatırlatıldı, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için birlikte neler yapılabileceği konuşuldu. Gençler, karayollarındaki araçlara tutunarak yaptıkları tehlikeli yolculuklar konusunda uyarıldı.

mavi-paten-projesi-002.jpgGüvenli Parkurları Kullanın Uyarısı

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Türker Özay, “Buradaki temel amacımız gençlerin talep ve ihtiyaçlarını dinleyerek onların beklentilerini karşılamak. Geçlerimizden biri geçen aylarda elim bir kazada hayatını kaybetti. Böyle bir olayın tekrar etmemesi için biz de gençlerimize çeşitli mesajlar vermeye çalışıyoruz. Onlar için hazırladığımız parkurlarda çalışmalarını, bu sporu yapmalarını istiyoruz. Karayollarına çıkmalarını istemiyoruz araçların arkalarına takılmalarını istemiyoruz” dedi.

Amaç Güvenli Paten Kullanımı

Güvenli paten kullanımını sağlamayı amaçlayan Mavi Paten Projesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya Ulaşım AŞ., Aksu Belediyesi, Döşemealtı Belediyesi, Kepez Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi’nin katılımıyla yürütülüyor. Proje kapsamında kurum temsilcileri ile gençleri bir araya getiren buluşmalar, paten yarışları ve farkındalık çalışmaları yürütülecek.

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.