• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

MATSO: Kredi ödemeleri ''sicile'' olumsuz yansımamalıdır

MATSO: Kredi ödemeleri ''sicile'' olumsuz yansımamalıdır
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör: Bankalarca yapılan her türlü yapılandırmaların kayıtlara yapılandırma olarak geçmemesi ve olumsuz olarak değerlendirilmemesi hususlarını ivedi bir şekilde talep etmekteyiz

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
 Antalya'nın Manavgat ilçesi Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör,  Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında Manavgat'ta işletmerin bankalardan aldığı kredileri ödemekte zorlandığını ''Bunun sicile olumsuz  yansıması  gerekmemelidir.'' dedi.

matso-baskani-seydi-tahsin-gungor.jpgMATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tagin Güngör, yaptığı açıklamada, Manavgat ekonomisinin can damarını turizm oluşturduğunu dünyayı etkisi altına yeni tip Corona Virüsü korunma tedbirleri kapsamında ülkeler arası seyahat kısıtlaması nedeni ile turizm sektörünün ve turizm sektörünün çarkını çeviren 52 kalem iş kolunun olumsuz etkilendiğini söyledi.
Seydi Tahsin Güngör, '“Özellikle turizm ve hizmet sektörü diğer sektörlere göre oldukça fazla etkilenerek kentimizde faaliyet göstermekte olan birçok üyemiz Bankalar nezdindeki kredi taksitleri ödemekte zorlanmaktadırlar. Aynı zamanda salgının etkilerinin tamamen sona ermesi ile birlikte de özellikle turizm ve buna bağlı sektörlerde güzel günleri göreceğimize olan umutlarımız devam etmektedir.

matso-baskani-seydi-tahsin-gungor-002.jpgSalgının olumsuz etkilerini en aza indirmek noktasında  destekleri ile özellikle yeni krediye erişim, mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması imkanları sunulmuştur. Ancak yeniden yapılandırma kapsamında değerlendirilerek ödeme alanları oluşturulan krediler gerek bankanın kendi kayıtlarında gerekse de memzuç ve kurumsal KKB kayıtlarında yapılandırma olarak görülerek olumsuz kayıt oluşmakta ve bu durumda yeni krediye erişimimiz de olumsuz olarak değerlendirilebilmektedir. Bu nedenle Bankalarca yapılan her türlü yapılandırmaların kayıtlara yapılandırma olarak geçmemesi ve bankalarca olumsuz olarak değerlendirilmemesi hususlarını ivedi bir şekilde talep etmekteyiz” dedi.

matso-baskani-seydi-tahsin-gungor-001.jpg

“KREDİLER FAİZSİZ ÖTELENMELİ VE YENİ KREDİLER SAĞLANMALI”

Üyelerden gelen taleplerden birinin de salgın döneminde alınan tüm kredilerin faizsiz bir şekilde ötelenmesi olduğunun altını çizen Güngör, “Bölgemizde faaliyet gösteren firma ve işletmelerin büyük çoğunluğu ya doğrudan ya da dolaylı olarak turizm ile ilişkilidir. Kentimizin turizm kenti olması nedeniyle salgın nedeniyle 2020 yılında turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bölgemiz firmaları da ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşamıştır.  2021 yılında da salgının devam etmesiyle bu sıkıntıları yaşamaya devam etmektedir. Bunun sonucunda bölgemizde faaliyet gösteren firma ve işletmelerde yaşanan yüksek ciro kayıpları, kamuya olan Vergi ve SGK ve benzeri ödemeler ile kredi ve finans kuruluşlarına yapılacak olan borç ve kredi ödemelerini yapamayacak duruma gelmişlerdir. Bu nedenle tüm kredilerin faizsiz bir şekilde ötelenmesi ve sicile bakılmaksızın yeni kredilerin sağlanmasını talep ediyoruz”  dedi.

Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.