• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 16 °C

MATSO: Turizmin geleceğini 'dijital turizm' belirleyecek

MATSO: Turizmin geleceğini 'dijital turizm' belirleyecek
MATSO başkanı Ahmet Boztaş, geleneksel yöntemlerle tanıtım ve pazarlamanın mümkün olmadığını belirterek turizmin geleceği açısından dijitalleşmenin son derece önemli olduğunu söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA- Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ‘Dijital Turizm Konferansı’ düzenlendi. MATSO Otogar Toplantı Salonunda gerçekleşen konferansa turizmciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve turizmciler katıldı. 

matso-yonetim-kurulu-baskani-ahmet-boztas-002.jpgToplantının açılışında konuşan MATSO yönetim Kurulu başkanı Ahmet Boztaş, günümüz şartlarında geleneksel yöntemlerle tanıtım ve pazarlamanın mümkün olmadığını belirterek turizm sektörünün geleceği açısından dijitalleşmenin son derece önemli olduğunu söyledi. Boztaş, “Sektörün tanıtımı, pazar bulma, müşteriye ulaşmada, rekabet etmede alışılmış kalıplar, geleneksel yaklaşımlar yıkılmış, dijital turizm kavramı ile sektör, bambaşka bir döneme girmiştir” dedi.

Dijital destinasyon pazarlama diye bir kavram var artık dünyada

 İletişim ve teknolojideki gelişmeler hayatın her alanını olduğu gibi turizm sektörünü de etkilemeye başladığını kaydeden Boztaş, dünyada artık dijital destinasyon pazarlama diye bir kavramın olduğunu turizm sektörünün dijitalleşme konusunda yeni bir vizyonla ele alınmasını gerektiğini ifade etti.

 Digital turizm kavramı ile sektör, bambaşka bir döneme girmiştir

Boztaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Yeni yerleri keşfetme, rezervasyon yapma, tatil sırasında yapacaklarımızı planlama ve hatta tatil sonrası değerlendirmelerimizin tümünü artık dijital dünya ile gerçekleştiriyoruz. Hedef kitleye nasıl ulaşabiliriz? Turizm sektöründe, dijital dönemde en temel soru haline gelmiştir. dijital turizm kavramı ile sektör, bambaşka bir döneme girmiştir. Dijital dünya ile buluşmamış iseniz bir süre sonra rakiplerinizden geri kalacaksınız demektir. Çünkü seyahat ve karar verme alışkanlığına, içerik ve deneyim aktarımına, sadakat ve iyileştirmeye ve elde edilen verilerin sektörde kullanılmasına dijital gelişme doğrudan etki etmektedir. Müşteriye ulaşmaya, kendinizi anlatmaya, müşteri memnuniyetini ölçmeye kadar turizm, dijital dünya ile iç içe girmiştir”

Üyelerimizin dijital turizme ayak uydurmasını önemsiyoruz

“Başta üyelerimizin, Manavgat'taki turizm profesyonellerimizin de hakim güç dijital turizme ayak uydurması ve yapısal oluşumlarını buna göre dizayn etmesi hem işletmelerin hem turizmimizin geleceği için son derece önemlidir. İnterneti, sosyal medyayı en etkin şekilde kullanmak, kurumsal web sayfalarını oluşturmak, bu alanlardaki eksikliklerimizi tamamlamak dijital dünyanın gereği ve gerçekliğidir”

matso-yonetim-kurulu-baskani-ahmet-boztas-003.jpg

Uzmanlar turizmde dijitalleşmeyi anlattı

Konuşmanın ardından Netizen’den Ümit Öncel dijital dünyada dijital turizm, İş Bankası birim Müdürü Yardımcısı Barış Gülçeri doğrudan Satışta Güvenli Uluslararası Ödeme Alma, Hotel Partner Antalya ve Ege Temsilcisi Bahadır Gerçek turizmin geleceği,  Dijital Partners Bölgeler Müdürü Derya Meral, Dijital Partners Akdeniz Bölge Müdürü Gülben Çelik turizmde etkili pazarlama yöntemlerini anlattılar.

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.