• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

MATSO: Avrupa pazarı umut verici , sezondan beklentimiz yüksek

MATSO: Avrupa pazarı umut verici , sezondan beklentimiz yüksek
MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör: Sürekli biriken sorunlar turizm camiasının beklentilerini ve geleceğe dair umutlarını sürekli bir sonraki sezona ertelemesine neden oluyor

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, “2022 yılı turizm sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Güngör yaptığı değerlendirmelerde “2022 yılı turizm sezonuna girmiş bulunmaktayız. Turizm sektörü bölge ekonomisinin başat sektörüdür. Bölge ekonomisinin ana gövdesini son 35 yıldır turizm oluşturuyor. Maalesef son üç sezondur yaşanan bir takım küresel felaketler ve bölgesel sıkıntılardan dolayı beklenilen düzeyde bir turizm sezonu geçiremedik. Sürekli biriken sorunlar turizm camiasının beklentilerini ve geleceğe dair umutlarını sürekli bir sonraki sezona ertelemesine neden oluyor” dedi.

 

matso-baskani-seydi-tahsin-gungor-010.jpgGeçirilen üç sezonda yaşanan zorlukların altını çizen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 2022 turizm sezonu için olumlu görüş belirtti.

matso-baskani-seydi-tahsin-gungor-011.jpgREZERVASYON İPTALİ YOK DENECEK KADAR AZ

Başkan Güngör,  “2022 yılı turizm sezonu hazırlıklarını yaptığımız günlerde Ukrayna-Rusya savaşının patlaması ‘Bu sezonda mı olmayacak’ kaygılarının yaşanmasına neden olmuştur. Bütün olumsuzluklara rağmen önümüzde duran tablo umut vericidir. Rezervasyon iptallerinin yok denecek kadar az olması ve yıllar sonra bazı Avrupa ülkelerinden tatil için yeniden Türkiye’ye yönelimin artması önümüzdeki sezon adına umutlarımızın artmasına neden olmuştur” dedi.

matso-baskani-seydi-tahsin-gungor-012.jpgKREDİBİLİTE TABLOSU YENİDEN DÜZENLENMELİ

Dünyada yaşanan pandemi koşullarının yarattığı ekonomik daralmayı en yoğun biçimde turizmcilerin yaşadığının altını çizen Başkan Güngör,  “Özellikle bizim bölgemizde yaşadığımız pandemi şartlarına bir de yüzyılın Manavgat Yangını eklenince ödemeler dengesinde ciddi anlamda tıkanmalar yaşandı. Koşulların ortaya çıkardığı ödemelerde yaşanan gecikmeler iş dünyasında turizmcinin kredibilite tablosunun negatif görünmesine yol açtı. Bu durum turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin krediye ulaşmasını oldukça zorlaştırıyor. Bugün itibarı ile Manavgat iş dünyasının en önemli sorunlarının başında krediye ulaşamama ya da çok yüksek faizlerle ulaşılması geliyor. Yetkililer acil olarak turizmciye özel bir kredi ve birikmiş ödemelerin yapılandırılması konusunda bir çalışma başlatmalıdır. Bu konuda yaptığımız çalışmaları ve sektör temsilcileri ile birlikte oluşturduğumuz raporları TOBB üzerinden ilgili kurumlara ilettik” diye konuştu.

TURİZM HAFTAMIZ KUTLU OLSUN

Tüm turizmcilerin Turizm Haftasını kutlayan Başkan Güngör, “Turizm sezonunun başladığı bugünlerde sezonun bölgemiz adına bol kazançlı ve yüz güldüren bir şekilde geçmesini diliyorum. Tüm turizmcilerin 15-22 Nisan Turizm Haftası kutlu olsun" dedi.

Bu haber toplam 1654 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.