• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Marka illere 750 milyon YTL

Marka illere 750 milyon YTL
Aralarında Mardin, Amasya ve Bursa'nın da bulunduğu marka kentlerin her birine en az 50 milyon YTL yatırım yapılması öngörülüyor.

ANKARA- Aralarında Mardin, Amasya ve Bursa'nın da bulunduğu marka kentlerin her birine en az 50 milyon YTL yatırım yapılması öngörülüyor. Marka Kentler ile ilgili toplantıların ilki 8 Şubat‘ta Amasya’da yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, marka haline getirmeyi planladığı 15 il için 750 milyon YTL yatırım yapacak.

Aralarında Mardin, Amasya ve Bursa'nın da bulunduğu marka kentlerin her birine en az 50 milyon YTL yatırım yapılması öngörülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, “2023 Turizm Stratejisi”nde yer alan plan kapsamında “Marka Kent” haline getirilecek 15 il, Adıyaman, Amasya, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Kars, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon olarak belirlendi.

Çekim alanları yaratılacak

Bu kentlerin seçiminde kültürel ve tarihi geçmişin kıstas alındığını belirtiliyor.

Geliştirilecek projeler ile her ile enaz 50 milyon YTL’lik yatırım yapılacağını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu illerin her birini kendi başına birer marka haline getirerek uluslararası pazara sunmayı hedefliyor.

“Marka kent” olarak geliştirilecek olan illerin böylece birer çekim alanı olacağını belirten bakanlık yetkilileri, konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde belirlene şehirlerde seri toplantılar yapılacağını bildirdi.

İlk toplantı 8 Şubat’ta Amasya’da

“Marka Kent” olarak geliştirilmesi planlanan şehirlerin sahip oldukları tarihi ve kültürel olanakların esas alındığını belirten bakanlık yetkilileri bu yolla uzun süredir dile getirilen külttür turizminin de gelişeceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlatacağı “Marka Kentler” projesi ile ilgili olarak yapılacak toplantıların ilki 8 Şubat'ta Amasya'da yapılacak.

BM ve AB’nin desteği alınacak

Bakanlık “Marka kentler” projesi için BM ve AB’nin desteğini de almak istiyor.

Bakanlığın konuyla ilgili olarak ayrıca her ildeki meslek kurum ve kuruluşlarından oluşan komiteler oluşturarak projelerin birlikte geliştirilmesini istiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı “Marka Kentler” çalışmalarını belirlenen 15 il ile başlatacak, daha sonra İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya için de benzer çalışmalar yürütecek. Bu illere daha sonra başlanmasının gerekçesi ise "Bu kentler çok büyük ölçekli olması” şeklinde ifade ediliyor.

 

Marka Kent haline getirilecek iller

Adıyaman, Amasya, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Kars, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.