• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mardin'de turizm yaşandı

Mardin'de turizm yaşandı
Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünyanın turizm merkezi haline gelen Mardin'de 2007 yılında 850 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi.

MARDİN - Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünyanın turizm merkezi haline gelen Mardin'de 2007 yılında 850 bin yerli yabancı turistin ziyaret ettiği belirtildi. Son yıllarda bölgede yaşanan huzur ve güven ortamının ardından turizmde Mardin adeta dünyanın gözdesi haline geldi.

ABD'den Çin'e, Hollanda'dan Rusya'ya kadar dünyanın dört bir yanından yabancı turist kente akın etti. Turizmciler 2007 yılında elde edilen başarıyı 2008'de sürdürmek için şimdiden kolları sıvadı. Turizm acentaları Mardin'deki otel ve konaklama tesislerinde şimdiden 2008 rezervasyonlar yaptırmak için sıraya girdi. Mardin'in giderek inanç ve kültür turizm merkezi haline geldiğini belirten Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Mardin'in inanç ve kültür turizminde son beş yılda önemli mesafe kat ettiğini söyledi. Kılıçlar, "2006 yılında 400 bin yerli yabancı turist Mardin'i ziyaret ederken, 2007 yılında ise bu sayı 800 bini geçti. Hedefimiz 2008 yılında bu sayıyı bir milyona ulaştırmaktır." dedi.

 



Son yıllarda artan turist sayısının turizm yatırımcılarının iştahını kabarttığını vurgulayan Kılıçlar, şunları söyledi: "Tarihi kentte otel ve butik evler açmak için özel müteşebbisler adeta birbiriyle yarışıyor. Son dört yılda Mardin'de iki otel olmak üzere 5 de butik otel hizmete açılırken, son olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında 11 milyon YTL'ye malolan 250 yataklı Yay Grand Otel Mardin turizminin hizmetine girdi. Mardin'in turizm potonsyelini keşfeden Türkiye'nin önemli şirketler bir tanesi olan Kosifler Group (BMW) Türkiye Temsilcisi de Mardin'de 15 milyon YTL tutarında bir yatırım yapacak. Grup bu yıl içinde 5 yıldızlı 350 yataklı otel ve alışveriş merkezi kurmak otelin temelini atıyor. Ayrıca 2008 yılı içinde 3 tane daha butik otel hizmete açılacak. Bu da, Mardin'in yatırım için ne kadar güvenli ve huzurlu olduğunu bir kez daha kanıtlıyor."

 



Vali Kılıçlar, 2002 yılından beri yapılan etkinliklerle tarihi kentin dünyaya tanıtıldığını belirterek, 5 yıl içinde Mardin'i 2 milyon 500 bin kişinin ziyaret etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

 

800 yıllık Artuklu Kervansaray Butik Oteli'nin sahibi Sebahattin Evrensel, Mardin'in turizmde yakaladığı başarıyı huzur ve güvene bağladığını belirterek, 2000 yılında kenti sadece 15 bin yerli yancı turist ziyaret ederken bugün 2007 yılında bu sayının 800 binleri geçtiğini söyledi. Evrensel, "Şu anda turizm acentaları 2008 yılının Temmuz ayına kadar rezervasyon yaptırmak için sürekli bizimle irtibat kuruyorlar. Böyle devam ederse bu yıl 1 milyonun üzerinde turistin kentimizi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu da Mardin'in ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

 

Erdoba Butik Otel Sahibi Hıdır Sümer de, bu yıl turizm sezonu için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. Sümer, "Geçen yıl hedefi yakaladık. İstikrar yanında huzur ve güveni yakalayan Mardin artık turizmde dünyanın sayılı kentlerinden bir tanesi haline geldi. Rezervasyonlarımız şimdiden dolmaya başladı. 2008 yılı Mardin turizmi için yeni bir yıl olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.