• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgatlılar güçbirliği yapacak

Manavgatlılar güçbirliği yapacak
Manavgat'ta bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri turizm şehrinin sorunlarına karşı güç birliği yapma kararı aldı.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesinde bayramlaşma merasiminde bir araya gelen bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri turizm şehrinin sorunlarına karşı güç birliği yapma kararı aldı.




Turizm şehrinde Manavgat'ta Kurban Bayramı, bayramlaşma töreni 100.Yıl Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, turizm şehrinin en öncelikli gündeminin eğitim ve öğretimdeki derslik sayısının azlığı ve şehir merkezine kurulacak MOBESE güvenlik sistemi olduğunu söyledi. Kaymakam Dayıoğlu, "Manavgat şehir merkezinde acil 249 derslik ihtiyacı var. Şehir içinde bazı okullarımızda 45 ile 50 öğrencimiz ders görüyor. Turizm şehrinin yüzde 70'i ormanlık olduğu için okul inşaatı yapımı için arsa bulmada zorluk çekiyoruz. Okul yapımı için geriye kalan yüzde 30'luk alanda arsa bulumu için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni okul yapımı için arsa teminini kısa sürede yaparsak, 2009 yılı içinde Manavgat'ta eğitim ve öğretim altyapısını tamamlamış oluruz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz." diye konuştu.

 



İlçede MOBESE güvenlik kamerası kurumu çalışmaları tüm hızı ile devam ettiğini ifade eden Dayıoğlu, sistem kurumu için 600 bin YTL para topladıklarını ve 14 Ocak'ta ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Manavgat'ta kurulacak MOBESE sistemi için Antalya İl Özel İdare bütçesinden 250 bin YTL para yardımı geldiğini belirten Dayıoğlu, altyapı çalışmaları için Manavgat Belediyesi'nin 100 bin YTL, MATSO'nun 70 bin YTL destekte bulunduğunu ifade etti. Sistem ihalesinin 14 Ocak'ta ihaleye çıkar çıkmaz, yapılan çalışmalar doğrultusunda ilçede turizm sezonu başında görüntü kayıt alımına başlanılacağını tahmin ettiğini belirten Dayıoğlu, Side, Çolaklı ve Ilıca, Evrenseki beldelerinde kurulan MOBESE güvenlik sistemlerinden görüntü alımına başlandığını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.