• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Manavgat'a yeni tam donanımlı hastane şart''

Manavgat'a yeni tam donanımlı hastane şart''
Avukat Cavit Arı, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 15'nin konakladığı, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin üçte birinin tatil yaptığı Manavgat-Side destinasyonuna yeni bir hastanenin şart olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Avukat Cavit Arı, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 15'nin konakladığı, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin üçte birinin tatil yaptığı Manavgat-Side destinasyonuna yeni bir hastanenin şart olduğunu söyledi.
avukat-cavit-ari,.jpg
Manavgat'ın turizm potansiyeli bakımından yoğun göç almaya bağlı nüfus artışı olduğunu belirten Cavit Arı, ''Mevcut hastane yazın yoğun turizm hareketliliği ve yoğun göç nedeniyle yetersiz kalıyor. Keşke siyasi iktidar Manavgat Ilıca' ya 450 dönümlük üniversite arazisi olarak planlanan araziye cezaevi yerine tam donanımlı 500 yataklı bir hastane yapmayı düşünselerdi. AKP'liler Manavgat'a 300-500 yataklı modern bir hastane yapacağız diyorlar. Hepsi sözde kalıyor. Manavgat'a yeni bir hastane yapımı 2022 Yatırım Bütçesinde Yok. Cukla cukla  hastane yapılmıyor. Manavgat sıradan bir yer değil;yatak kapasitesi bakımından yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin en büyük destinasyonu. Yıllık 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 

avukat-cavit-ari,-001.jpg

Turizm gelirlerinde ülke ekonomisini yıllık 4,5 milyar Euro döviz girdisi sağlıyor. Böylesi bir turizm destinasyonuna tam donanımlı 500 yataklı hastane yapılması gerekir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya il kongresinde online bağlanarak ,'' Manavgatlı hemşehrilerim yeni bir Devlet Hastanesi yapımı Manavgat halkına hayırlı uğurlu olsun demişti. Fakat 2022 Yılı Yatırım Bütçesine alınmadı. Bu gibi çok önemli turizm destinasyonuna çok acil ve elzem olan bir hastane seçim vaadi, siyasi polemik malzemesi   olmasın. Acil yapılsın.'' dedi.   

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.