• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat orman yangınında 53 kişi olumsuz etkilendi

Manavgat orman yangınında 53 kişi olumsuz etkilendi
Manavgat ilçesinde saat 12.05'te 4 noktada çorman yangını​​​​​​​ çıktı Havanın 38 derece olması, rüzgarlı hava ve nem oranının yüzde 25'in altında seyretmesi yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. 

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya - 
 Türkiye'nin yerli ve yabancı turist ağırlamada en büyük turizm destinasyonu Antalya Manavgat  orman yangını üzücü haberi  derin üzüntüye boğdu. Manavgat ilçesinde saat 12.05'te 4 noktada çıkan orman yangını halen kontrol altına alınamadı. 
Havanın 38 derece olması, rüzgarlı hava ve nem oranının yüzde 25'in altında seyretmesi yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.  

manavgat-orman-yangini.jpg

manavgat-orman-yangini-001.jpgYangın bölgesine gelen  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı muhittin Böcek, Manavgat Kaymakamı Dr. Mehmet YİĞİT  ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen düzenledikleri basın toplantısında yangının seyri ile ilgili bilgilendirme yaptı.  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Manavgat'ta çıkan yangında 50 kişinin olumsuz etkilendiğini ve değişik hastanelerde devam ettiğini söyledi. 

manavgat-orman-yangini-002.jpgYangına müdahalede bir arasözün devrilmesi sonucu şoförünün ağır yaralı olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, '' Yangının tehdit ettiği alanlarda yerleşim alanları boşaltıldı Yangında çok sayıda  büyükbaş ve küçükbaş hayvan yandı. Tarım arazilerinde zeytin ve narenciye ile örtü altı seralarda yetişen ürünler  yandı. Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te farklı noktalarda yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesinden geldi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı. 53 kişi dumandan etkilendi. Şiddetli rüzgar, hava sıcaklığı  ve nem oranının çok düşük olması yangını kontrol altına almayı zorlaştırıyor.  Yangına 19 helikopter , bir İHA uçağı, 192 arasöz, 30 iş makinası , 30 su ikmal aracı ile  960 personelle yanıga müdahale edildi.  " dedi.

manavgat-orman-yangini-003.jpgTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Manavgat'taki yangın ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te farklı noktalarda yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesinde geldi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı. 53 kişi dumandan etkilendi.

Bir gazetecinin yangında kundaklama  olabilirmi? sorusuna karşı, şu bilgileri verdi:İşimiz şu an yangınla mücadele etmek. İncelemeler sürüyor. Gereken açıklama yapılır.

Adli ve kolluk soruşturma sürüyor. Sebepler sonra çıkabiliyor. Hatay'daki yangının nedeni ve failleri bir yıl sonra belli oldu.

Bugün ülke genelinde 28 noktada  orman yangına müdahalede bulundu.   Şu ana kadar 53 kişi dumandan etkilenmiş durumda. Maalesef bir arazözü devrildi, şoförünün durumu ağır."

 

Bu haber toplam 918 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.