• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Manavgat ile Herford kardeş oluyor

Manavgat ile Herford kardeş oluyor
Antalya Manavgat Belediyesi ile Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford Belediyesi kardeş şehir olma sürecini hızlandırıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Antalya Manavgat Belediyesi ile Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Herford Belediyesi kardeş şehir olma sürecini hızlandırıyor. Her iki belediye hazırladıkları somut projeleri hayata geçiriyor. Manavgat Belediyesi, bu kapsamda bir cadde veya sokağa kardeş şehir Herford ismini verecek.



Herford Belediye Başkan Yardımcısı Hans Joachim Zedler, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan, Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, MATSO Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Cengiz, Titreyengöl Saray Otel'de bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Süreci hızlandırmak için Herford Belediyesi ile her alanda işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Özaslan, iki şehir arasındaki dostluk ve kardeşlik sürecinin pekişmesi için turizmci, sanayici, işadamı ve sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını beklediklerini belirtti. Manavgat Belediyesi'nin 5-6 Ocak tarihleri arasında Herford'ta yapılan 2008 Almanya Bisiklet Şampiyonası'na 10 bin Euro ile ana sponsor olduğunu aktaran Necmettin Özaslan, 19-21 Haziran'da yapılacak 15. Manavgat Uluslararası Barış Suyu Turizm ve Kültür Festivaline Belediye Başkanı Bruno Wollbrink'in katılacağını ifade etti.

 

Avrupa Birliği ülkesinde birçok ilin kardeş şehir olması için Herford Belediyesi'ne başvuruda bulunduğunu Hans Joachim Zedler, dünyada Manavgat'tan başka bir şehirle kardeş şehir olmayı düşünmediklerini söyledi. Herford'ta yaşayan her bireyin Manavgat'ın Almanya'da tanıtılmasında fahri kültür elçisi olacağını kaydeden Zedler, 6 ay başlayan tanışma sürecinin çok güzel şekilde devam ettiğini belirtti.

 

Side-TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut ile MATSO Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Cengiz, sürece katkıda bulunmak için önümüzdeki günlerde Manavgatlı turizmci ve iş damaları ile birlikte Herford'a iadeyi ziyarette bulunacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.