• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Maliye, yılbaşında baskın yaptı

Maliye, yılbaşında baskın yaptı
Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi denetim ekipleri kayıp ve kaçaklarını en aza indirmek için yılbaşı gecesi eğlence yerlerine baskın yaptı

ANTALYA -Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı denetim ekipleri yılbaşı gecesi eğlence yerlerine baskın yaptı. Vergi kayıp ve kaçaklarını en aza indirmek için mutat denetimlerine yılbaşında da devam eden ekipler, bar, restoran, gece kulüpleri ve açık bulunan otellerde hasılat tespiti yaptı. İşletmeleri yaygın ve yoğun denetime tabi tutan ekipler, belge düzenine uyup uyulmadığını inceledi.

Kasalarda yapılan işlemleri teker teker kontrol eden denetmenler, genellikle belge düzenine uyulduğunu söyledi. Her birinde 8-10 kişinin yer aldığı 10 denetim ekibi, kontrollerini gece boyunca sürdürecek.




 

Maliye, İstanbul'da lüks eğlence yerlerini denetledi 

 

İSTANBUL -Maliye Bakanlığı müfettişlerinin işletmelere yönelik akşam saatlerinde başlatmış olduğu denetimler, sabaha kadar devam etti. Görevliler, Etiler'deki lüks eğlence mekanlarının kasalarını ve faturalarını kontrol ederek, vergi kaçırmanın önüne geçmeye çalıştı. Bakanlık görevlileri yılbaşı gecesi lüks eğlence mekanlarına göz açtırmadı. Birçok eğlence mekanının faturalarını kontrol eden denetmenler, sosyetenin uğrak mekanı olan Etiler Nispetiye'deki Keops ve Şamata Bar'a girdi.

Denetmenler, işletmelerin kasalarını kontrol ederek, fatura kesilmemiş müşteri aradı. Hesap defterlerini kontrol eden bakanlık müfettişleri, herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadı.

 

Maliye ekipleri, 2008'in ilk dakikalarında Ankara'daki eğlence merkezlerini denetledi 

 

ANKARA -Başkentte yeni yıla girilirken yılbaşı programı düzenleyen eğlence merkezleri maliye ekipleri tarafından denetlendi. Denetimlerde hasılat, fatura, belge kontrolünün yanında ilk kez kaçak içkiye karşı özel cihazla denetim yapıldı. Yeni yıla vergi indirimiyle giren restoranlar ise indirimin işletme ve müşteriyi memnun edeceğini söyledi.

2008'e girilirken eğlence programı yapan otel, bar, pavyon, eğlence merkezi ve restoranlar, maliye tarafından kontrol edildi. Ulus Vergi Dairesi önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik vergi denetim ekibi, 6 bölgeye ayrılan Ankara'da 16 ekiple sabahın ilk saatlerine kadar çalıştı. Ankara'da bulunan 250'ye yakın işyerinde fiili denetimin yanında, hasılat, adisyon fişi, irsaliye, fatura, kaçak içki ve sigara kontrolleri yapıldı. Maliye görevlileri bu yıl rutin kontrollerin yanında ilk kez jandarma ve polis tarafından kaçak içkiye karşı özel bir barkod cihazı kullandı. Denetlenen bazı işletmelerde sorun yaşanmazken, bazı belgelerde eksikleri bulunanlar uyarıldı.

 

Denetimden geçen işyeri sahipleri ve işletmeciler ise denetimlerden memnun olduklarını bir eksiklerinin bulunmadığını kaydetti. Yeni yılla birlikte restoranlardaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesini olumlu karşılayan işletmeciler, bunun işletmelere ve müşteriye olumlu şekilde yansıyacağını belirtti. Vergi oranlarının yüksekliğinin işletmeleri zorladığını, devletin bu şekilde az vergi toplayacağını belirten işletmeci Avni Emeni, "İndirimle birlikte verginin tabana yayılması herkesi rahatlatacaktır. Bizim birçok girdimiz yüzde 1'le oluyor, yüzde 18'le çıkıyor. İndirim bizim maliyetlerimizi düşürecek, vatandaşın memnuniyetini artıracaktır." dedi.

 



Yılbaşı gecesinde Adana'da eğlence mekanlarında kasa başına maliyeciler oturdu 

 

ADANA -Yılbaşı gecesinde sabah saatlerine kadar hareketli saatler yaşanan eğlence mekanlarında maliyenin denetim elamanları da görev yatı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy ve denetim elemanları, başta otel, motel, restoran, bar, disko ve diğer eğlence mekanlarında akşam saat 22.00 sularında kasanın başına oturdu. Seyhan Oteli'nin eğlence bölümlerinde denetime katılan Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Türkiye'nin ve Trük insanının yeni yılda daha müreffeh bir konuma gelmesi için kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının çok önemli olduğunu, bu amaçla yılbaşı akşamında denetim çalışması yaptıklarını söyledi. Aksoy, gece saat 24.00'ten sonra turizm sektörüne dönük uygulanmaya başlayan KDV indiriminin turizm gelirlerine önemli yansıma yapacağını da söylerine ekledi.

 

Denetim Koordinatör Müdürü Ahmet Erçakır ise yılbaşı gecesinde 100 ayrı hizmet işyerini 50'si denetmen, 150'de özel yetkili denetim elamanı olmak üzere yaklaşık 200 personel ile takibe aldıklarını söyledi. Daha sonra denetim elamanları, işyeri görevlisi ile kasa başına oturdu.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.