• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mahmutlar, Zhodino kardeş oldu

Mahmutlar, Zhodino kardeş oldu
Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Belde Belediyesi, Belarus Cumhuriyeti'nin Zhodino şehri ile kardeş şehir olmak için ön protokol imzaladı.

ANTALYA-Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar Belde Belediyesi, Belarus Cumhuriyeti'nin Zhodino şehri ile kardeş şehir olmak için ön protokol imzaladı.

Yaklaşık 1 haftalık kardeş şehir gezisinden dönen Mahmutlar Belediye Başkanı Alaattin Çakır, imzalanan protokolün Zhodino ile hem ticari hem de sosyal alanlarda ilişkileri geliştireceğini söyledi.




Kardeş şehir protokolü için 8 kişilik heyetle Belarus'a giden Başkan Çakır, kente döndü. Belarus ziyaretiyle ilgili izlenimlerini anlatan Çakır, Zhodino şehrinde dünyaca ünlü Belaz Kamyon Fabrikası önünde bölgenin geleneği olan ekmek ve tuz ikramı ile karşılandığını belirtti.

Belarus'un sanayi alanında kalbi olan Zhodino'da, dünyaca ünlü Belaz Kamyon Fabrikası, Tekstil Fabrikası, kız lisesi, sanat, sağlık ve spor okulları, demir çelik fabrikası, tramvay fabrikası, kütüphane, kilise gibi şehrin önemli yerlerini gezdiğini kaydeden Çakır, "Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Natalia Zhylevich'in 24 Ekim 2007 tarihinde bizleri ziyaret etmişti. Biz de Zhodino Belediyesi'nin daveti üzerine 8 kişilik heyet ile bu şehre giderek kardeş şehir için ön protokol imzaladık. Protokolü, mart ayında yapacağımız meclisimizde üyelerin onayına sunacağız" dedi.




Zhodino ile kardeşlik ilişkilerinin her iki şehir için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Çakır, bugüne kadar birçok kent ile kardeş şehir görüşmeleri yaptıklarını, ancak kendi beldelerinin ölçeğinde bir şehir ile kardeş olmak için doğru zamanı beklediklerini kaydetti. Zhodino'nun sanayi ve bilimde ön planda olan 60 bin nüfuslu bir kent olduğunu bilgisini veren Çakır, imzalamış oldukları protokolle iki ülkenin ve iki şehrin kapılarının dostluk ve kardeşlik adına açıldığını vurguladı.

Zhodino Belediye Başkanı Vasiliy Grishchenko'nun da Mahmutlar ile kardeş şehir olacakları için mutlu olduklarını dile getirdiği bildirildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.