• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Mahmutlar, Zhodino ile kardeş

Mahmutlar, Zhodino ile kardeş
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesi ile Belerus Cumhuriyeti'nin Zhodino kenti ile kardeş şehir oluyor.

ANTALYA-Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesi ile Belerus Cumhuriyeti'nin Zhodino kenti ile kardeş şehir oluyor. Zhodino Belediyesi'nin kardeş şehir davet mektubu yollaması üzerine harekete geçen Mahmutlar Belediyesi, iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmeyi de amaçlayan 'Kardeşlik Protokolü'nü önümüzdeki günlerde imzalayarak resmileştirilecek.

Mahmutlar Belediye Başkanı Çakır'ı 24 Ekim 2007 tarihinde makamında ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Natalia Zhylevich, Mahmutlar ile kardeş şehir olmak ve bu vesile ile ilişkileri kuvvetlendirmek istediğini belirtmişti. Bu ziyaretin ardından Belarus Cumhuriyetinden, Mahmutlar Belediyesi'ne kardeş şehir davet mektubu geldi. Belarus Cumhuriyeti Antalya Fahri Başkonsolosu Fatih Akın, Belarus Cumhuriyeti Minsk Bölgesi Zhodino Belediyesi tarafından hazırlanmış olan 'Kardeş şehir' davet mektubunu Başkan Çakır'a makamında teslim etti.

 

Mektubu teslim alan Mahmutlar Belediye Başkanı Alaattin Çakır, Zhodino Belediyesi'nin kendileri ile kardeş şehir olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Zhodino Belediye Başkanı Vasiliy Grishchenko'a davet mektubu yolladığı için teşekkür eden Başkan Çakır, bir an önce kardeşlik protokolünü imzalayarak ilişkileri resmileştirmek istediklerini kaydetti. Bir süre önce kendisini makamında ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Natalia Zhylevich'in beldelerine hayran kaldığını anlatan Çakır, "Büyükelçiye, ziyaretinde beldemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler vermiştik. Büyükelçi, ayrıca kendi ülkelerinden bir belediye ile Mahmutlar'ın kardeş şehir olması için bir çalışma yapacağını belirtmişti. Bugün Belarus Cumhuriyeti Antalya Fahri Başkonsolosu Fatih Akın bizi ziyarete gelerek, Belarus Cumhuriyeti Minsk Bölgesi Zhodino Belediyesi ile kardeş şehir olmamız ile ilgili davet mektubu getirdi. Biz de inşallah davet mektubunu belediye meclisimize sunarak, 15 Şubat'ta kardeş şehrimizi incelemeye gideceğiz. Orada protokol imzalayarak ilişkilerimizi resmileştireceğiz" dedi.

 

Antalya Fahri Başkonsolosu Fatih Akın ise Alanya ve bölgesinin Belarus Cumhuriyeti vatandaşları tarafından iyi derecede tanınması için çaba sarf ettiğini söyledi. Gelecek hafta içerisinde de Alanya Belediyesi'ni ziyaret edeceğini kaydeden Akın, "Belarus Cumhuriyeti'nin Minsk Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Partizanskaya Belediyesi'nin kardeş şehir davet mektubunu Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'na ileteceğim. Çünkü kardeş şehir çalışmalarının sosyal, kültürel ve ekonomik olarak pozitif anlamda karşılıklı katkıları tartışılamaz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.