• BIST 9196.13
  • Altın 4263.347
  • Dolar 39.5425
  • Euro 45.4067
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Mahkeme, İbradı'da Sedir ormanı mermer ocağı iznini iptal etti

Mahkeme, İbradı'da Sedir ormanı mermer ocağı iznini iptal etti
İbradı Belediyesi bir davayı daha kazandı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA- İbradı İbradı Belediyesi bir davayı daha kazandı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Belediye mermer ocaklarına karşı davayı kazandı

UNESCO tarafından dünyanın çok önemli 9 alanından biri olarak belirlenen İbradı Ormanları içinde bulunan maden ocakları yargıya taşınmıştı. Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. Aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekleniyor.

mahkeme,-ibradida-sedir-ormani-.jpgBaşkan Serkan Küçükkuru “İbradılılar olarak dünyanın korunması gereken 9 bölgesinden biri olan İbradı bölgesinde geriye dönülmez doğa tahribatı yaratacak, sularımızı kullanılmaz hale getirecek maden ocağı inşaatına izin vermeyeceğiz. Vermiş olduğumuz hukuki mücadele sonucu Aytap Madenciliğin Mermer ocağına ilişkin iznini Antalya 3.İdare mahkemesi iptal etti. En yakın zamanda aynı yerdeki Naya mermerinde izninin raporlar göz önüne alınarak Bakanlıkça iptali bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

mahkeme,-ibradida-sedir-ormani--003.jpg
mahkeme,-ibradida-sedir-ormani--002.jpg
 

Bu haber toplam 2821 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.